V Trnave testovali žiakov 9. ročníka, už tretí rok je najlepšia škola BESST

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 15:09 • 2 min
V Trnave testovali žiakov 9. ročníka, už tretí rok je najlepšia škola BESST

TRNAVA- Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl prinieslo prvé výsledky. V rámci Trnavského kraja získala prvé miesto v oboch predmetoch – matematike aj slovenskom jazyku a literatúre – Súkromná základná škola BESST v Trnave.

slovakia

left justify in out

Do Testovania 9 sa tento rok sa zapojilo 1444 základných škôl a vedomosti si preverilo 38 356 deviatakov. „Naši žiaci opäť o niečo vylepšili skóre svojich minuloročných predchodcov, čo nás veľmi teší. To, že sme aj tretí rok po sebe potvrdili prvú priečku medzi trnavskými školami, nás motivuje neustále sa zlepšovať,“ vyjadrila sa riaditeľka Súkromnej základnej školy BESST Ing. Katarína Ondreičková.

 

Priemerná úspešnosť žiakov na Slovensku v testovaní z matematiky bola 52,8 %. Žiaci z trnavskej bilingválnej základnej školy zvládli tento monitor s úspešnosťou 85,6 %, čo bol nielenže najlepší výsledok spomedzi škôl v Trnavskom kraji, ale v rámci celého Slovenska si vyslúžil 3. miesto.

 

V slovenskom jazyku a literatúre bola priemerná slovenská úspešnosť 62,6 %. Deviataci trnavskej súkromnej školy dosiahli úspešnosť 80,4 %. Aj v tomto prípade sa umiestnili na vrchole rebríčka škôl v Trnavskom kraji a na 14. pozícii v celoslovenskom meradle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona