V Trnave sa pracuje na príchode Ronalda Ngaha Wanju

NETKY.SK • 25 Január 2017, 18:39 • 2 min
V Trnave sa pracuje na príchode Ronalda Ngaha Wanju

TRNAVA - V slovenskom futbalovom klube FC Spartak Trnava sa po získaní Kubilaya Yilmaza pracuje aj na príchode ďalšieho útočníka - Ronalda Ngaha Wanju z Kamerunu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný africký zakončovateľ by sa mohol objaviť v tíme "andelov" už koncom januára. "Jasnejšie bude tento týždeň, keď sa má na ambasáde vyjasniť, či dostane víza," informuje portál Trnavský hlas a dopĺňa, že trnavský klub dal všetky potrebné doklady za slovenskú stranu. O definitíve v náročnom administratívnom procese však ešte v tejto chvíli nemožno rozprávať.

 

"Ak sa papierovo príchod Wanju podarí dotiahnuť, mal by dostať v Trnave priestor na aklimatizáciu. FC Spartak sa síce môže napokon rozhodnúť pre neangažovanie hráča, všeobecne sa však očakáva, že si ho v klube ponechajú minimálne pre jarnú časť, počas ktorej by mohol ukázať schopnosti," uvádza Trnavský hlas.

V kádri FC Spartak už figuruje iný Kamerunčan - Robert Ndip Tambe, ktorý v jesennej časti Fortuna ligy strelil za "andelov" 5 gólov. Momentálne reprezentuje svoju krajinu na Africkom pohári národov (príležitosť dostal zatiaľ v dvoch z troch stretnutí základnej skupiny, pozn.), kde sa Kamerun dostal do štvrťfinále a nastúpi proti Senegalu. Šampionát je pozorne sledovaný  

aj hráčskymi agentmi a klubmi. 

 

Tambe by tiež mohol padnúť do oka niekomu z nich. "Na Roberta sme dostávali otázky od potenciálnych záujemcov už počas jesene. Nedostali sme však žiadnu konkrétnu ponuku a tento stav stále platí," povedal pre Trnavský hlas generálny manažér FC Spartak Trnava Pavel Hoftych a na adresu 22-ročného Tambeho doplnil: "Pre nás je každopádne dobré, že Robert za Kamerun nastupuje. Najhoršie by bolo, keby iba sedel na lavičke a vrátil by sa nepripravený. Reprezentáciu Kamerunu vnímam medzi africkou špičkou, v klube hráčovi želáme úspech."

Trnava chce ešte rozčeriť prestupové vody, Hoftych nevylúčil, že do mužstva príde nový hráč, meno však nekonkretizoval. Tábor Spartaka potešila informácia, že zranenie slabín Martina Mikoviča nie je závažného charakteru, vyhne sa operácii a začiatkom februára by mohol opäť zaberať naplno. "Ivan Schranz má problémy s pätou, začal síce trénovať, lekári mu však opäť naordinovali dvojdňový oddych," informuje Trnavský hlas na margo 23-ročného stredopoliara, ktorý nezasiahol do stredajšieho prípravného duelu v Brne (1:1).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies