V Trnave prišiel o život bezdomovec na následky podchladenia

NETKY.SK • 11 Január 2017, 09:34 • 2 min
V Trnave prišiel o život bezdomovec na následky podchladenia

TRNAVA – Mŕtveho 60-ročného bezdomovca našli v utorok popoludní pri výmenníkovej stanici na sídlisku Na hlinách v Trnave.

slovakia

left justify in out

Privolaný lekár na mieste skonštatoval úmrtie na následky podchladenia. Agentúru SITA o tom informoval náčelník Mestskej polície v Trnave Igor Keleši. Presné príčiny smrti určí nariadená súdnolekárska pitva. Je to prvá obeť tohtoročných silných mrazov v Trnave.

 

Hliadky Mestskej polície v Trnave majú už od minulého týždňa pokyn dopraviť ľudí bez strechy nad hlavou do nocľahárne na Coburgovej ulici. Väčšina oslovených bezdomovcov takúto pomoc prijíma. Nocľaháreň Strediska sociálnej starostlivosti má k dispozícii 45 postelí, napriek silným mrazom je jej kapacita dostačujúca. Bezdomovcom poskytuje teplo, posteľ, podmienky na osobnú hygienu a prípravu stravy. V súčasnosti v zariadení platí mimoriadny režim, posteľ dostanú aj klienti pod vplyvom alkoholu. Ďalšou výnimkou z bežných pravidiel je možnosť zostať počas mrazov v nocľahárni aj cez deň. Minulý rok zomrel v Trnave na podchladenie jeden bezdomovec, ktorý zaspal na lavičke v Ružovom parku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies