V Trnave postavia sochu Antona Malatinského

NETKY.SK • 22 August 2015, 15:57 • 2 min
V Trnave postavia sochu Antona Malatinského

TRNAVA – Trnava bude mať bronzovú sochu futbalovej legendy Antona Malatinského.

slovakia

left justify in out

Miesto má vyhradené v tesnej blízkosti futbalového štadióna, ktorý nesie jeho meno. Iniciátor myšlienky, trnavský advokát Július Šefčík tvrdí, že socha tam pribudne už v priebehu budúceho roku. Rátal s ňou aj projektant City Areny – Štadióna Antona Malatinského, preto je dnes už na rohu ulíc Dolné bašty a Športová pripravený priestor. Myšlienka sa podľa Šefčíka pozdáva aj primátorovi Trnavy Petrovi Bročkovi.


Šefčík si myslí, že o športových osobnostiach nestačí len rozprávať. V týchto dňoch sa dostala do predaja kniha Predbehol dobu o vzostupoch a pádoch trénerského futbalového mága Malatinského z jeho vydavateľstva. Kto si knihu kúpi, zároveň prispeje na sochu.


,,Pôvodne som mal myšlienku urobiť taký oddychovo – športový park so sochami futbalových osobností. Aby sme netrieštili sily, teraz sa sústredíme na sochu pána Malatinského a potom môžeme pokračovať ďalej,“ povedal Šefčík.


Tvorca trnavského futbalového zázraku Malatinský získal so Spartakom Trnava tri tituly majstra ČSSR, má však zásluhu aj na ďalších dvoch. Pôsobil tiež v bratislavskom Slovane a viacerých zahraničných kluboch. Okrem úspechov zažil aj ťažké obdobie v podobe trojročného väzenia po obvineniach, pod ktorými bola podpísaná i Štátna bezpečnosť. Malatinský získal ocenenie Trnavčan 20. storočia, jeho meno niesol starý futbalový štadión a nesie ho aj dnes otvorená City Arena.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies