V Trnave pokračovalo pojednávanie vo veci vraždy policajta v Boleráze

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 11:27 • 2 min
V Trnave pokračovalo pojednávanie vo veci vraždy policajta v Boleráze

TRNAVA – Ďalší svedkovia vypovedali dnes na Okresnom súde (OS) v Trnave počas hlavného pojednávania vo veci vraždy policajta vo výkone služby a pokusu o vraždu policajtky. Obžalovaný zo skutku je Milan S., ktorý v júni 2014 zastrelil v obci Boleráz pri Trnave príslušníka polície Petra Opaleka.

slovakia

left justify in out

Stalo sa to po tom, ako policajná hliadka v nočných hodinách zastavila auto na bežnú kontrolu a obžalovaného podrobila dychovej skúške na prítomnosť alkoholu s výsledkom 1,38 promile. Dnes sa k jeho osobnosti, povahovým vlastnostiam a zdravotnému stavu vyjadrila jeho partnerka, bývalý zamestnávateľ, sused a muž, ktorého auto policajná hliadka zastavila v rovnakom čase ako auto obžalovaného.

 

Svedkovia, ktorí Milana S. poznajú, konštatovali zhodne, že nie je násilnej a agresívnej povahy, má sklony pomáhať a je starostlivý. Rovnako všetci uviedli, že im nie je známe, že by požíval alkohol alebo drogy. Výpoveď svojej životnej družky, s ktorou vychováva deti, obžalovaný celú preplakal. Svedok z auta pripustil, že obžalovaný mohol byť v danom čase pod vplyvom alkoholu, nakoľko sa mu zdalo, že pri vystupovaní z auta sa zatackal.

 

Obžalovaný mal po tom, ako mu v osudnú noc namerali policajti alkohol, ukoristiť služobnú zbraň a tou policajta zastreliť. Vzápätí sa strhla prestrelka medzi Milanom S. a druhou členkou hliadky. Polícia pri vyšetrovaní potom našla na mieste tridsaťdva nábojníc a jeden náboj. Policajné auto bolo zasiahnuté piatimi strelami, auto Milana S. jedenástimi. Policajtka vystrieľala dva zásobníky, páchateľ sa v priebehu prestrelky presunul k svojmu autu a podľa všetkého vytiahol z neho vlastnú zbraň, z ktorej takisto strieľal. Keď sa policajtke minuli náboje, zdvihla ruky nad hlavu. Obžalovaný od nej s namierenou zbraňou vypýtal kľúče od svojho auta a na ňom odišiel. Odviezol sa do rodnej obce Lehnice, odkiaľ sa dal bratom zaviesť do svojho bytu v Podunajských Biskupiciach. "Prišiel, odložil zbraň, rozlúčil sa s deťmi, so mnou, zobral si občiansky preukaz a odišiel dole," opísala dnes jeho družka. Milan S. sa vzdal polícii sám.

 

Milan S. sa k vražde policajta priznal, nepriznal sa však ku skutku pokusu o vraždu policajtky. Tvrdil, že po streľbe na muža bol v šoku, konal v afekte a na nič sa od tej chvíle nepamätá. Súd prijal vyhlásenie obžalovaného o vine v skutku ohrozenia pod vplyvom omamných látok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies