V Trnave na odchode 5 hráčov, prioritou stabilizácia kádra

NETKY.SK • 17 December 2013, 16:07 • 2 min
V Trnave na odchode 5 hráčov, prioritou stabilizácia kádra

BRATISLAVA - Dušan Keketi (generálny manažér FC Spartak Trnava): "Za súčasnej situácie, keď stojíme v strede tabuľky a na tretieho v poradí máme trojbodový odstup a naopak máme osemnásť bodov k dobru pred dnom tabuľky, to vnímam ako ideálny čas na stabilizáciu kádra"

slovakia

left justify in out

V corgoňligovom klube FC Spartak Trnava, ktorému patrí po jesenných 19 odohraných kolách najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 6. priečka s 28 bodmi, už nerátajú s päticou hráčov. "Slovinec Matic Maruško skončil k 30. novembru. S Petrom Štepanovským sme k 31. decembru ukončili hosťovanie. Tomáš Poznar sa vracia do Zlína, jeho klub si ho po zmene trénera žiada späť. Petrovi Zvolenskému sa v posledný tohtoročný deň končí kontrakt a nechce ho predĺžiť, hoci sme mu ponúkli lepšie podmienky, takže v jeho prípade asi príde k odchodu. Riešime ukončenie zmluvy u stopéra Jozefa Adámika," citovala internetová stránka trnavského klubu slová generálneho manažéra Spartaka Dušana Keketiho, ktorý ďalej pokračoval: "Mrzí nás, že v poslednom jesennom majstráku druholigovej juniorky sa zranil Boris Bališ a vyzerá to na minimálne polročnú pauzu. V odvetnej jarnej časti zostane pre zranenie mimo hry aj Filip Deket.

Dušan Keketi nepredpokladá, že cez zimu príde k veľkým "nákupom" a posilneniu mužstva. "V tejto chvíli vieme, že niektorí hráči nesplnili požiadavky, ktoré sme na nich mali a rozlúčime sa s nimi. Určite však nepríde k veľkej obmene kádra, to je vylúčené. Skôr by som povedal, že za súčasnej situácie, keď stojíme v strede tabuľky a na tretieho v poradí máme trojbodový odstup a naopak máme osemnásť bodov k dobru pred dnom tabuľky, to vnímam ako ideálny čas na stabilizáciu kádra. Určite je potrebné, aby dostali šancu aj naši odchovanci z juniorky a ukázali, či majú na ligu a aký jej ich ďalší potenciál. Jar bude na to ideálna. Možno sa podobná príležitosť už nebude opakovať," skonštatoval generálny manažér FC Spartak Trnava a doplnil: "Každý tréner by určite mal najradšej v kádri 40 hráčov a vyberal si podľa toho, kto má akú formu. To však určite nie je naša cesta. Zmeny a nové tváre nebudú vo veľkom počte. Možno prídu dvaja či traja novici na posty, ktoré potrebujeme zdvojiť alebo na nich zvýšiť konkurenciu. Vychádzať však budeme aj z ekonomických možností. Opakujem, na jar mužstvo môže hrať uvoľnene, treba dávať stále viac príležitostí mladým chlapcom." 

Médiá avizovali, že do tímu "andelov" by mohol pribudnúť útočník Pavol Jurčo z Dukly Banská Bystrica, na jeseň autor ôsmich gólov. "Už je isté, že nás neposilní. Predostreli sme Jurčovi konkrétne podmienky, on sa však rozhodol zostať v Banskej Bystrici," poznamenal D. Keketi na margo 27-ročného zakončovateľa a doplnil: "Máme rozpracovaných hráčov aj do obrany a stredu poľa. Vedeli by sme si predstaviť posilu na post tvorcu hry, kreatívneho stredopoliara, ktorý by dával myšlienku hre, mal kvalitnú rozohrávku, usmerňoval hru. Ideálne by však bolo, keby sa nám takýto ´playmaker´ vyprofiloval z futbalistov, ktorých už máme k dispozícii. Viacerí na to majú potenciál." 

Jarnú časť Corgoň ligy začnú futbalisti Spartaka domácimi duelmi s poslednými dvoma mužstvami klasifikácie Nitrou a Dunajskou Stredou. "Potom na nás čaká séria štyroch náročných duelov s tímami z čela tabuľky. Až po týchto šiestich kolách budeme vedieť, kde stojíme a ako môžeme očakávať, že sa skončí sezóna. Od toho sa bude odvíjať aj ďalší ročník. Verím, že do leta 2015, keď už by mal byť hotový aj štadión, sa dostaneme s mužstvom tak ďaleko, že bude schopné reálne hrať o európske poháre, prípadne aj o titul," uzavrel Dušan Keketi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies