V Trnave je už viac ako tridsať stanovíšť s polopodzemnými kontajnermi

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 16:37 • 2 min
V Trnave je už viac ako tridsať stanovíšť s polopodzemnými kontajnermi

TRNAVA - V Trnave je momentálne vybudovaných spolu 34 stanovíšť s polopodzemnými kontajnermi na komunálny a triedený odpad.

slovakia

left justify in out

Prakticky kompletne je nimi vybavené sídlisko Družba, niektoré z viac ako dvoch desiatok tu dokončili len nedávno. Ďalšie sú na sídlisku Linčianska a v centre mesta.

Prvé kontajnery na odpad zapustené do zeme začali v Trnave nahrádzať klasické 1 100-litrové kontajnery koncom roka 2016.

 

Najviac ich pribudlo v minulom roku, radnica za osemnásť nových stanovíšť zaplatila 417 tisíc eur, ďalších päť stanovíšť financovala spoločnosť FCC Trnava, ktorá sa v meste stará o nakladanie s odpadmi. Vedenie radnice avizuje, že ešte v tomto roku pribudnú ďalšie, dočkajú sa ich obyvatelia sídliska Prednádražie.

 

img


Výhodou kontajnerov zapustených do zeme je v prvom rade krajší vzhľad, eliminácia zápachu, výskytu hlodavcov, ale aj neželaných vyberačov kontajnerov a tiež niekoľkonásobne vyššia kapacita v porovnaní s bežnými, najčastejšie nádobami na odpad.

 

Určitou nevýhodou tohto spôsobu zhromažďovania odpadu je, že stanovíšť je menej, a tak sa niektorým ľuďom cesta z bytu ku kontajneru o niečo predĺži. Na uvoľnených priestoroch po klasických kontajneroch v Trnave vzniknú nové parkovacie miesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies