V Trnave aplauz pre zdolaných a Slovákov úspešný trénerský debut

NETKY.SK • 6 August 2012, 07:05 • 2 min
V Trnave aplauz pre zdolaných a Slovákov úspešný trénerský debut

V Trnave aplauz pre zdolaných a Slovákov úspešný trénerský debut - Futbal Na slovenské pomery sa v nedeľu na trnavskom Štadióne Antona Malatinského udial unikátny jav. Aj napriek prehre 0 1 so Slovanom Bratislava vyprevadili fanúšikovia Spartaka hráčov sv

slovakia

left justify in out

img

Na slovenské pomery sa v nedeľu na trnavskom Štadióne Antona Malatinského udial unikátny jav. Aj napriek prehre 0:1 so Slovanom Bratislava vyprevadili fanúšikovia Spartaka hráčov svojho tímu pred odchodom zo scény mohutným potleskom a spoločnou ďakovačkou. Vyše osemtisícová návšteva sympatickým gestom ocenila, že v šlágri 4. kola Corgoň ligy išli hráči v červeno-čiernom nadoraz, hoci mali v nohách ťažký zápas Európskej ligy, s ním spojené cestovanie z Bukurešti a proti sebe nabudeného úhlavného rivala.
      Kormidelník domáceho Spartaka Pavel Hoftych vyzdvihol úroveň trnavského publika, ktoré sa zachovalo mimoriadne vyspelo: "Na trnavských fanúšikoch by sa mohli učiť aj iní ľudia, ktorí vidia slovenský futbal z negatívnej stránky. Fungovala súčinnosť divákov a nasadenie hráčov. Takto sa dá vytvoriť krásny futbalový zážitok. Škoda, že veľa ľudí tu z toho robí negatívne prostredie. Keď jazdia hráči po zadku a diváci sú fantastickí, môžu sa baviť na štadióne úplne všetci. Vážime si, že fanúšikovia ocenili potleskom aj stretnutie, v ktorom sme prehrali."
      Kouč "bílích andelov" si pochvaľoval tempo zápasu, po ktorého skončení si hráči oboch mužstiev zmorení únavou posadali na trávnik. "Videli sme futbal, ktorý sa hral vo veľkom nasadení. Nepasoval mi do neho jedine rozhodca, ktorý podľa môjho názoru nebol na úrovni. Slovanisti využili únavu našich hráčov, ktorí po návrate z Bukurešti zaľahli do postelí v piatok o piatej ráno. Aj preto sme sa v prvom polčase rozbiehali len postupne. Po zmene strán sme boli lepší, hráči si siahli na dno síl, klobúk dole pred nimi. Prehrali sme najmä kvôli výbornému brankárovi súpera, cez ktorého sme nedokázali dotlačiť loptu do siete. Mali sme šťastie na Steaue, nemôžeme ho mať každý zápas." Trnavčania ani v treťom domácom ligovom súboji v novej sezóne nepotešili svojich priaznivcov trojbodovým záberom, keď predtým remizovali s Košicami (0:0) a Myjavou (1:1). Už vo štvrtok 9. augusta o 19.30 h ich čaká odvetný duel 3. predkola Európskej ligy UEFA 2012/2013 so Steauou Bukurešť, pričom rany po prehre so Slovanom by veľmi účinne zahojil postup cez rumunského favorita.
      Úspešnú premiéru na lavičke Slovana absolvoval Samuel Slovák, ktorého si vedenie klubu vytypovalo do pozície kormidelníka po tom, ako po sérii nepresvedčivých výsledkov a výkonov skončil svoju misiu Vladimír Weiss. Na prípravu mužstva mal nový kouč len dva dni, pričom podľa jeho slov nebol čas robiť s mužstvom nejaké zázraky. Motiváciou pre hráčov bol samotný fakt, že hrali proti Trnave: "Musím povedať, že tento zápas bol pre mňa darček, lebo tie medzi Trnavou a Slovanom sú vždy zaujímavé a hrajú sa pred peknou kulisou. Inak tomu nebolo ani teraz. Myslím, že už samotný zápas predurčuje, ako bude vyzerať, pretože motivácia je veľká. Je to derby a hráči si to uvedomili a veľmi dobre tento zápas zvládli."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies