V Tripolise vypukli najhoršie násilnosti od roku 2014

NETKY.SK • 2 December 2016, 19:34 • 2 min
V Tripolise vypukli najhoršie násilnosti od roku 2014

TRIPOLIS - Konkurenčné líbyjské milície spolu dnes zviedli boj v hlavnom meste Tripolise, ktorý svedkovia a líbyjské médiá označili za najhoršie násilnosti v meste od roku 2014.

slovakia

left justify in out

Zrážky vypukli vo štvrtok v centre Tripolisu a rýchlo sa rozšírili aj do iných častí mesta. Podľa nezávislého spravodajského portálu al-Wasat si vyžiadala najmenej štyri ľudské životy.

 

Stĺpy dymu bolo vidno stúpať z niekoľkých mestských častí. Prudké boje znamenali, že zdravotníci nemohli vstúpiť do oblastí zasiahnutých násilnosťami, dodali svedkovia. Príčina násilností zostáva nejasné. Vláda národnej jednoty podporovaná OSN, ktorá sídli v Tripolise, sa k nim nevyjadrila.

 

V Líbyi zavládol chaos po zvrhnutí dlhoročného autokratického vládcu Muammara Kaddáfího pri povstaní v roku 2011. Extrémistický Islamský štát chaosu využil na to, aby sa uchytil v tejto krajine s bohatými ropnými zdrojmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona