V Tripolise platí výnimočný stav, z väzenia ušlo vyše 400 väzňov

NETKY.SK • 3 September 2018, 06:36 • 2 min
V Tripolise platí výnimočný stav, z väzenia ušlo vyše 400 väzňov

TRIPOLIS - V súvislosti s bojmi medzi súperiacimi militantnými skupinami, ktoré si od minulého pondelka vyžiadali najmenej 39 mŕtvych a desiatky zranených, prevažne civilistov, vyhlásila líbyjská vláda podporovaná OSN v hlavnom meste Tripolis výnimočný stav.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na nebezpečnú situáciu v meste slúži toto opatrenie podľa vlády na ochranu civilného obyvateľstva. Kabinet tiež vyzval znepriatelené strany, aby rešpektovali prímerie dohodnuté v stredu.

 

Príčina vypuknutia bojov, v ktorých boli okrem strelných zbraní použité aj granátomety, nie je známy. Príslušníci milícií, ktoré proti sebe bojujú, vládu v Tripolise podporujú.

 

Chaos v Tripolise využilo viac ako 400 väzňov, ktorí utiekli z jeho z tamojších väzenských zariadení. Po vzbure sa odsúdencom podarilo otvoriť brány a utiecť, uviedla v nedeľu miestna polícia. Stráže úteku nezabránili, pretože sa báli o svoj vlastný život.

 

V čase úteku väzňov prebiehali v blízkosti väznice, kde sú umiestnení bežní zločinci a prívrženci bývalého vládcu Muammara Kaddáfího, boje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona