V treťom Star Treku by si mal zahrať aj William Shatner

NETKY.SK • 7 Október 2014, 13:56 • 2 min
V treťom Star Treku by si mal zahrať aj William Shatner

LOS ANGELES - V pripravovanej tretej časti aktuálnej filmovej série Star Trek by si mal zahrať aj kanadský herec William Shatner.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ kapitána Jamesa T. Kirka z pôvodného rovnomenného seriálu (1966 - 1969) a nasledujúcich siedmich snímok o vesmírnej lodi USS Enterprise údajne prijal ponuku producenta J. J. Abramsa zopakovať si úlohu v novej snímke. Detaily o účinkovaní Shatnera zatiaľ nie sú známe, pretože tvorcovia ešte nedokončili scenár. Informoval o tom filmový portál The Wrap odvolávajúc sa na nemenovaný zdroj.

 

Reboot kultovej sci-fi série o USS Enterprise odštartoval v roku 2009 pod názvom Star Trek. V úlohe kapitána Kirka sa predstavil Chris Pine, Spocka si zahral Zachary Quinto, pričom vo filme sa objavil aj pôvodný predstaviteľ tejto postavy Leonard Nimoy. O réžiu sa postaral J. J. Abrams. Snímka získala v roku 2010 Oscara za masky. Jej pokračovanie s podtitulom Do temnoty dorazilo do slovenských kín v júni minulého roka. Réžie sa opäť zhostil Abrams, hlavného zloducha tentoraz stvárnil Benedict Cumberbatch. Film si vyslúžil nomináciu na Oscara za špeciálne efekty. Tretia časť série by sa mala do kín dostať v roku 2016. Snímku bude tentoraz režírovať Roberto Orci, ktorý sa na predošlých filmoch podieľal ako scenárista. 

 

Osemdesiattriročný William Shatner získal celosvetovú popularitu ako predstaviteľ kapitána Jamesa T. Kirka. Okrem toho si zahral aj vo filmoch Miss špeciálny agent (2000) a Miss špeciálny agent 2: Krásna a nebezpečná (2005) alebo Vybíjaná: Choď do toho na plné gule (2004). Za stvárnenie Dennyho Cranea v seriáli Advokáti (1997 - 2004) a jeho spin-offe Bostonské zločiny (2004 - 2008) získal dve ceny Emmy a jeden Zlatý Glóbus. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies