V Trenčíne poslanci neodklepli peniaze na búranie tribún štadióna

NETKY.SK • 12 December 2013, 16:55 • 2 min
V Trenčíne poslanci neodklepli peniaze na búranie tribún štadióna

TRENČÍN – Zbúranie starých tribún na trenčianskom futbalovom štadióne mestskí poslanci nepodporili. Na dnešnom rokovaní neodsúhlasili v rámci rozpočtu na rok 2014 sumu 105-tis. eur na túto investičnú akciu.

slovakia

left justify in out

Pred schvaľovaním rozpočtu vystúpil predseda predstavenstva futbalového klubu AS Trenčín Róbert Rybníček. "Je to náš záväzok do budúcna, aby v Trenčíne stál o tri až päť rokov nový štadión," povedal. Materiál, z ktorého sú postavené súčasné tribúny, vedia stavebníci zužitkovať na vybudovanie železničného násypu v rámci modernizácie železnice. "Podľa kalkulácie železníc by to vyšlo na niečo vyše 100 000 eur. Ak by sme to chceli riešiť bez tejto možnosti, náklady na zbúranie nekrytých tribún siahajú až do výšky 700 000 eur," doplnil. V prípade zbúrania starých tribún by sa podľa Rybníčka mohol stále hrať na Sihoti futbal. Kapacita štadióna by klesla o 1 000 ľudí.

Klub má pripravené dve alternatívy tohto projektu. Jednu vypracoval Slovenský futbalový zväz, drahší variant pochádza z dielne futbalového klubu. "Myslíme si, že krajské mesto by si zaslúžilo trošičku kvalitnejší a nadštandardnejší stánok, ako je riešenie Slovenského futbalového zväzu," vysvetlil Rybníček. Klubová alternatíva ráta s čiastkou asi 12 mil. eur, z toho 2,4 mil. eur by predstavovala dotácia od Slovenského futbalového zväzu, ďalších 2,5 mil. eur si vie klub zabezpečiť a časť by šla aj z mestskej kasy. Stavalo by sa vo viacerých etapách, na ktoré by si futbalisti postupne hľadali prostriedky.

Podľa poslanca Pavla Kubečku (Smer-SD) by sa však malo mesto správať v tomto období zodpovedne. Poukázal aj na to, že o projekte nemá poslanecký zbor potrebné informácie. "Cez rozpočet sme sa dozvedeli, že sa bude búrať štadión, ale nebolo povedané čo," povedal. Ako dodal, pri participácii mesta na projekte by bolo potrebné prijať úver. To si podľa Kubečku nemôže v súčasnosti samospráva dovoliť aj v súvislosti s novým zákonom o rozpočtových pravidlách. "Treba prijať úver a na to dnes mesto nemá. Bolo by samovraždou pustiť sa do niečoho, v čom nemôžeme pokračovať v budúcnosti. Ak sa nájdu prostriedky v rozpočte na to, aby sa to sanovalo, v poriadku, ale pýtam sa, čo ďalej," povedal.

Poslanec Ján Kanaba (nezávislý) hovorí, že jedinečnú príležitosť na búranie štadióna by mesto malo využiť, pretože sa už nemusí opakovať. "Keď je možnosť teraz začať s búraním a prispeje na to štát, prečo by sme takúto možnosť nevyužili," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies