V Trenčíne nové zmluvy pre Bera, Šemrinca a Šuleka

NETKY.SK • 31 Október 2015, 10:31 • 2 min
V Trenčíne nové zmluvy pre Bera, Šemrinca a  Šuleka

TRENČÍN - Úradujúci fortunaligový šampión AS Trenčín po piatkovom domácom stretnutí 15. kola najvyššej slovenskej súťaže so Spartakom Myjava (4:1) slávnostne podpísal nové kontrakty s trojicou svojich futbalistov.

slovakia

left justify in out

Na tri roky si na Sihoti poistili služby brankára Igora Šemrinca a stredopoliara Matúša Bera, o rok dlhšiu zmluvu dostal pravý obranca Martin Šulek. Prednedávnom sa Trenčania na ďalšej spolupráci dohodli aj s trénerom Martinom Ševelom.

"Je mi cťou, že po podpise s Martinom Ševelom sme mali možnosť predĺžiť kontrakty s dvojicou kľúčových členov našej šatne a jedným nováčikom. Martin Šulek je pre Slovensko zaujímavý talent. Nasledujúca kooperácia má pre nás nesmierny význam. Matúš Bero aj Šulek futbalovo vyrastali v Trenčíne od najmladších vekových kategórií. Igor Šemrinec päť rokov kryl chrbát Milošovi Volešákovi a napokon v minulej sezóne zohral významnú úlohu pri našom historickom úspechu. Rokovania boli promptné. Každý má svoju cenu, preto sme radi, že všetci traja k tomu pristúpili podľa našich predstáv. Obidve strany musia byť spokojné. Zvýšenie finančných výdavkov klubu vôbec nie je ľúto, lebo ide o dôležitých hráčov, čo si to zaslúžia. Koľko budeme pokračovať spoločne, ukáže čas. Ide o princíp dôvery a filizofie," prízvukoval na tlačovej besede generálny manažér AS Róbert Rybníček. Priamy prenos TB sprístupnil trenčiansky klub na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Dvadsaťosemročný (nar. 22. novembra 1987) gólman Šemrinec čakal na svoju šancu dlho, no chopil sa jej výborne. Pod hradom Matúša Čáka si ho zapamätajú ako oporu prvého majstrovského tímu. "Rokovania boli rýchle. Som rád, že mi klub prejavil dôveru. Samozrejme, mal som záujem pokračovať v AS," povedal Igor Šemrinec.

Benjamínkom trenčianskej kabíny je iba 17-ročný (nar. 15. januára 1998) pravý bek Šulek, ktorý sa do základnej zostavy prebojoval po vyradení Petra Čögleya z A-mužstva. Ten na rozdiel od tejto trojice neakceptoval podmienky novej zmluvy. "Teší ma, že mi klub ponúkol kontrakt. Verím, že Trenčínu splatím, čo do mňa vložil. Budem na sebe naďalej pracovať," vyhlásil Martin Šulek.

Jednou z najväčších hviezd AS i celej Fortuna ligy je 20-ročný (nar. 6. septembra 1995) univerzálny záložník Bero. "Pocity sú vynikajúce, dohodli sme sa až nad očakávania rýchlo. Som klubu zaviazaný, snažím sa robiť všetko, aby som to Trenčínu vrátil. Veria mi, odo mňa je to akési poďakovanie. Vážim si to, pre Trenčín budem odvádzať maximum," zdôraznil Matúš Bero.

Slovenský reprezentant do 21 rokov je s deviatimi gólmi aktuálne najlepším fortunaligovým strelcom a v zimnom prestupovom období bude patriť k najhorúcejším transferovým artiklom. "Keď nastane jeho čas, odíde. Budeme si mať z čoho vyberať. Som presvedčený, že pôjde o jeden z najväčších prestupov najvyššej slovenskej súťaže. V piatok sa bol na štadióne pozrieť skaut Celticu Glasgow, predtým sem zavítali zástupcovia Arsenalu Londýn, FC Liverpool či AC Miláno," prezradil na TB Róbert Rybníček.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona