V Trenčíne na skúške aj brazílsky stopér Rafael

NETKY.SK • 7 Január 2016, 14:24 • 2 min
V Trenčíne na skúške aj brazílsky stopér Rafael

TRENČÍN - Futbalisti úradujúceho slovenského majstra a jesenného lídra najvyššej súťaže AS Trenčín vo štvrtok predpoludním odštartovali zimnú prípravu na jarnú časť sezóny 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Na Sihoť na skúšku zavítala dvojica obrancov: Matúš Kuník a Brazílčan Rafael Martins Vieira da Silva, ktorý dosiaľ naposledy pôsobil v tamojšom mužstve Macaé. Z hosťovania v MFK Skalica sa vrátil stredopoliar Damián Bariš, iný záložník Cchung-Jao Jin sa do prípravy zapojí na budúci týždeň. Spomenutý stopér Rafael pred dvoma dňami pricestoval spoločne s krajanom, útočníkom Wesleym Moraesom Ferreirom Da Silvom. Z "farmy" v Nemšovej sa do kádra prvého tímu zaradili zadák Michal Ranko, stredopoliar Dávid Richtárech a zakončovateľ Martin Vlček. Z dorastu zasa prišli záložníci Patrik Kochan s Róbertom Tóthom a útočník Erik Mikeš.

 

Zverenci dvojice Martin Ševela, Ivan Vrabec absolvujú dve zahraničné sústredenia: v dňoch 16. až 20. januára v českom Nymburku a od 30. 1. do 10. februára v Turecku. V rámci nich odohrajú dve, resp. štyri prípravné stretnutia. Dovedna majú počas tohto obdobia naplánovaných jedenásť duelov: začnú 14. januára domácim dvojzápasom proti Spartaku Myjava, tretiemu družstvu jesennej fortunaligovej tabuľky. Počas päťdňového pobytu v Nymburku si Trenčania zmerajú sily s dvoma účastníkmi najvyššej českej súťaže Mladou Boleslavou (17. 1.) a Spartou Praha (dvojzápas 20. 1.). Po návrate 23. 1. budú hostiť ďalšieho synotligistu zo Slovácka a koncom januára už výprava odcestuje do Turecka. V dvanásťdňovom kempe čakajú na futbalistov AS štyri konfrontácie - s ukrajinským FC Volyň Luck, poľským Pogoňom Štetín, rumunskou Steauou Bukurešť a slovinským NK Maribor.

 

Generálkou na jarnú časť ročníka 2015/2016 bude pre trenčianskych hráčov domáci súboj s vedúcim mužstvom českej II. ligy 1. SC Znojmo. V dôležitom úvodnom jarnom kole nastúpi 27. februára líder Fortuna ligy proti aktuálne najväčšiemu rivalovi v boji o majstrovský titul ŠK Slovan Bratislava, ktorému patrí po jeseni druhé miesto so sedembodovým odstupom.

Káder AS Trenčín v zimnej príprave na jarnú časť sezóny 2015/2016:
Brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár
Obrancovia: Peter Kleščík, Milan Rundič, James Lawrence, Lukáš Skovajsa, Martin Šulek, Madu Kingsley, Christopher Udeh, Tomáš Šalata, Michal Ranko (Nemšová), Matúš Kuník, Rafael Martins Vieira da Silva (obaja na skúške)
Stredopoliari: Matúš Opatovský, Matúš Bero, Ibrahim Rabiu, Ryan Koolwijk, Jakub Holúbek, Denis Jančo, Cchung-Jao Jin (do prípravy sa zapojí koncom tohto týždňa), Damián Bariš (návrat z hosťovania v MFK Skalica), Patrik Kochan, Róbert Tóth (obaja z dorastu), Dávid Richtárech (Nemšová)
Útočníci: Gino van Kessel, Dávid Guba, Wesley Moraes Ferreira Da Silva, Aliko Bala, Mitchell Schet, Samuel Kalu, Erik Mikeš (z dorastu), Martin Vlček (Nemšová)

Prehľad stretnutí AS Trenčín v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2015/2016:
14. januára: AS Trenčín - Spartak Myjava (dvojzápas 11.00 a 13.00 h)
17. januára: FK Mladá Boleslav (ČR) - AS Trenčín (Nymburk/ČR, v rámci sústredenia v Nymburku)
20. januára: AC Sparta Praha (ČR) - AS Trenčín (Praha/ČR, dvojzápas 11.00 a 13.00 h, v rámci sústredenia v Nymburku/ČR)
23. januára: AS Trenčín - 1. FC Slovácko (ČR)
31. januára: FC Volyň Luck (Ukr.) - AS Trenčín (v rámci sústredenia v Turecku)
3. februára: Pogoň Štetín (Poľ.) - AS Trenčín (v rámci sústredenia v Turecku a Zimnej ligy)
6. februára: Steaua Bukurešť (Rum.) - AS Trenčín (v rámci sústredenia v Turecku)
9. februára: NK Maribor (Slovin.) - AS Trenčín (v rámci sústredenia v Turecku a Zimnej ligy)
20. februára: AS Trenčín - 1. SC Znojmo (ČR-II. liga)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies