V Trenčíne by uvítali pomoc Bera

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 15:04 • 2 min
V Trenčíne by uvítali pomoc Bera

BRATISLAVA - Hoci je o ofenzívnu oporu úradujúceho slovenského futbalového majstra AS Trenčín Matúša Bera veľký záujem zo zahraničných klubov, najmä z tureckého Trabzonsporu, nateraz zatiaľ zostáva v klube spod Čákovho hradu.

slovakia

left justify in out

Situácia s 20-ročným stredopoliarom, ktorý v nedeľu večer v Bratislave prevzal cenu pre najlepšieho hráča najvyššej súťaže Fortuna ligy v sezóne 2015/2016, sa však môže každým dňom posunúť tak či onak. Ako je známe, vedenie trenčianskeho klubu absolvovalo minulý týždeň s predstaviteľmi spomenutého tímu z "krajiny polmesiaca" rokovania na holandskej pôde. "V súvislosti s Trabzonsporom stále platí to, čo sme už povedali. V súčasnosti sme s nimi v negociácii, vymieňame si nejaké svoje predstavy o prestupovej čiastke. Záujem o Matúša však naozaj rastie aj z nemeckých a v podstate i z belgických klubov. Začína sa o tom veľa rozprávať. My uvidíme, ako sa nám to podarí dotiahnuť," uviedol pre agentúru SITA generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.


Na slovenského šampióna čakajú čo nevidieť dve konfrontácie proti NK Olimpija Ľubľana v rámci 2. predkola futbalovej Ligy majstrov (LM): zverenci trénera Martina Ševelu absolvujú prvý duel v stredu 13. júla na trávniku slovinského majstra, odveta bude o týždeň neskôr 20. 7. o 20.15 h v Žiline. Ak futbalisti Trenčína postúpia do ďalšej kvalifikačnej fázy o účasť v hlavnej súťaži tejto najprestížnejšej európskej klubovej súťaže, budú v pozícii nenasadeného mužstva.

 

Na postupujúcich z 3. predkola LM (termíny: 26. a 27. júla. /prvé súboje/, resp. 2. a 3. augusta /odvety/) ešte čaká dvojzápas play-off (16. a 17. augusta /prvé stretnutia/, resp. 23. a 24. augusta /odvety/), úspešnejší sa dostanú do septembrovej hlavnej skupinovej fázy. "Každopádne by sme boli veľmi radi, keby nám Matúš Bero a takisto aj Gino (Van Kessel, pozn.) pomohli v druhom predkole Champions League proti Ľubľane. A potom uvidíme, ako sa to ďalej vyvinie," doplnil pre SITA Róbert Rybníček.


Jeden z lídrov slovenskej reprezentácie do 21 rokov Bero, ktorý koncom mája v dueli proti Gruzínsku debutoval aj v A-tíme SR (do konečnej 23-člennej nominácie na ME do Francúzska sa však nedostal, pozn.), na margo už dlhšie avizovaného odchodu z AS Trenčín uviedol: "Keď príde môj čas, odídem. Zatiaľ som stále v Trenčíne, sústredím sa na to, že som v tomto klube. Robím všetko, aby som bol čo najlepší. A budem to robiť, pokiaľ budem v AS. A môj odchod? Záleží to od ponuky i od toho, či by som v novom pôsobisku hrával. Keď by som mal sedieť iba na lavičke, ten krok by bol pre mňa veľmi ťažký. Verím, že všetko sa vyrieši k mojej spokojnosti."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona