V Trebišove predstavili prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 14:45 • 2 min
V Trebišove predstavili prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily

TREBIŠOV - Slovenské elektrárne a mesto Trebišov predstavili dnes prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily v tomto východoslovenskom meste.

slovakia

left justify in out

„Nabíjacia stanica využíva najmodernejšiu technológiu nabíjania, ktorá je dostupná na trhu,“ informovala hovorkyňa Slovenských elektrární Janka Burdová.
      

Nabíjacia stanica pre elektromobily sa nachádza pri Mestskom úrade v Trebišove. „Sme radi, že práve mesto Trebišov bude patriť k priekopníkom elektromobility a infraštruktúry nabíjacích staníc na Slovensku. Technológia, ktorú sme dnes uviedli do prevádzky, je zárukou rozvoja a inovatívnosti v budúcnosti, impulzom k využívaniu zelenej energie vo všetkých oblastiach života,“ povedal manažér predaja a energetických služieb Slovenských elektrární, a.s., Andrea Pancotti.
      

Nabíjacia stanica v Trebišove s takzvaným zrýchleným dobíjaním umožňuje plné dobitie elektromobilu za dve hodiny. Je prístupná pre širokú verejnosť a je možné si zapožičať kartu na nabíjanie v informačnom stredisku na mestskom úrade.
      

Slovenské elektrárne, a.s., spoločnosť skupiny Enel zrealizovala pilotný projekt inštalácie šiestich nabíjacích staníc v lokalitách jednotlivých elektrární. Pred budovou Riaditeľstva Slovenských elektrární je nainštalovaná stĺpiková stanica, v podzemnej garáži funguje nástenná stanica. Stĺpikové stanice boli postavené pred Elektrárňami Nováky, elektrárňami Bohunice V2 a  Mochovce, ako aj pred riaditeľstvom vodných elektrární v Trenčíne. Nabíjacia stanica v Trebišove je siedmou stanicou v poradí inštalovanou Slovenskými elektrárňami na Slovensku.
      
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies