V Toronte upratovali po rekordnej búrke, napršalo viac ako v roku 1954

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 10:08 • 2 min
V Toronte upratovali po rekordnej búrke, napršalo viac ako v roku 1954

TORONTO - Obyvatelia najväčšieho kanadského mesta, 2,5-miliónové Toronta v utorok likvidovali následky rekordnej búrky, ktorá priniesla viac dažďových zrážok, ako hurikán Hazel v roku 1954. Náhle záplavy zastavili prevádzku metra a viedli k rozsiahlym výpadkom elektriny.

slovakia

left justify in out

"Bol to pravdepodobne vôbec najmokrejší okamih v histórii Toronta," povedal klimatológ David Philips. Vysvetlil, že nad mestom sa stretli v rovnaký čas dve separátne búrky a zotrvali nad ním niekoľko hodín. Pearsonovo medzinárodné letisko v Toronte zaznamenalo za celý pondelok 126 milimetrov zrážok. Prekonalo to rekordný počet zrážok v jednom dni z 15. októbra 1954, kedy hurikán Hazel priniesol do mesta 121 milimetrov dažďových zrážok.

Prietrže mračien zaplavili niekoľko ciest, čo prinútilo ľudí opustiť autá zaplavené až po okienka. Metro, autobusy a električky nepremávali alebo premávali s obmedzeniami, čo počas večernej dopravnej špičky vyvolalo v meste chaos. Jedným z najvážnejších incidentov bolo uviaznutie prímestského poschodového vlaku s 1400 ľuďmi, ktorých polícia a požiarnici prevážali na suchú zem na nafukovacích člnoch takmer sedem hodín.

V utorok večer bolo bez elektriny ešte stále asi 70.000 odberateľov z 300.000, ktorých v pondelok postihol rozsiahly výpadok energie po zaplavení dvoch odovzdávacích staníc. Riaditeľ torontského elektrárenského závodu Hydro Anthony Haines v utorok dúfal, že sa im podarí obnoviť dodávky elektriny všetkým postihnutým počas dneška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies