V Toronte bude mať premiéru slovenský film Eva Nová s Emíliou Vášáryovou

NETKY.SK • 25 August 2015, 17:10 • 2 min
V Toronte bude mať premiéru slovenský film Eva Nová s Emíliou Vášáryovou

BRATISLAVA - Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je prvým hraným filmom slovenského režiséra Marka Škopa.

slovakia

left justify in out

Silný príbeh o žene, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac - svojho syna, bude mať premiéru na 40. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Toronte (10. - 20. 9.).

 

 

 

Posted by Eva Nová on 15. august 2015

 

Eva je abstinujúca alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz sa chce vrátiť do života, ktorý mala kedysi. Dá sa to ešte? Silné emócie a herecké výkony, ktoré ponúka divákom dokumentarista Marko Škop vo svojom hranom debute v zahraničí upútali. Film vybrali do tohtoročného programu MFF Toronto, festival ho uvedie v sekcii Discovery (Objavy).

 

Režisér Marko Škop je autorom dokumentárneho filmu Iné svety (2006), ktorý získal Cenu divákov a Zvláštne uznanie poroty na MFF Karlove Vary, Holubicu za Talent na festivale dokumentárnych filmov Dok-Leipzig a národnú cenu Slnko v sieti za Najlepší dokumentárny film. Na svojom konte má aj snímku Osadné (2009), ktorá sa dostala do výberu na IDFA Amsterdam, získala nomináciu na Griersonovu cenu na BFI London FF a odniesla si Cenu pre najlepší dokument na MFF Karlove Vary.

 

Jeho hraný debut Eva Nová vznikol v slovensko-českej koprodukcii. Nakrúcalo sa v okolí Sabinova a v Bratislave. Popri Emílii Vášáryovej sa vo filme predstavia aj Milan Ondrík, Anikó Vargová, Žofia Martišová, Dušan Jamrich či Ľubo Gregor. Do slovenských kín snímku uvedie Asociácia slovenských filmových klubov (ASFK) v druhej polovici novembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies