V tomto týždni zaznamenali výrazný rast menšie kryptomeny

NETKY.SK • 22 Apríl 2018, 14:00 • 2 min
V tomto týždni zaznamenali výrazný rast menšie kryptomeny

NEW YORK – Máme za sebou mimoriadne pozitívny týždeň, keďže takmer celý trh s kryptomenami zaznamenal nadpriemerný rast. Našli sa však aj kryptomeny, ktoré napriek oživeniu trhu stratili na svojej hodnote.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien vzrástla oproti minulému týždňu o 25% na 390 miliárd dolárov. Pritom ešte pred takmer dvoma týždňami to bolo len 250 miliárd USD.

 

img

 

Bitcoin posilnil oproti predchádzajúcemu týždňu približne o 5%, avšak takýto rast ho radí na chvost zoznamu kryptomien s najväčšími ziskami.

 

 

 

 

Tento týždeň patrí sláva trom víťazom – Stellaru (XLM), IOTA a Cardanu (ADA), keď najväčší rast predstavoval viac ako 51% oproti predchádzajúcemu týždňu.

 

 

 

 

Výrazný rast zaznamenali aj ďalšie hlavné kryptomeny ako Ripple (XRP) alebo Bitcoin Cash (BCH), ktoré posilnili minimálne o 30%. Ether (ETH) a Litecoin (LTC) zhodnotili rovnako o 16 percent.

 

 

 

 

Víťazi

 

1. Stellar

 

img

 

Týždenný výkon: +51,26%

Historické maximum: 0,9381 USD

Uzatváracia cena 13. apríla: 0,24629 USD

Aktuálna trhová cena: 0,372532 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 8


Rast kryptomeny XLM bol podporený pozitívnymi správami, keď ju do svojich platobných systémov integrovala globálna softvérová spoločnosť Novatti Group.

 

Podľa údajov CoinMarketCap sa objem obchodov od 13. apríla zvýšil o 27%.

 

2.IOTA

 

img

 

Týždenný výkon: +38,64%

Historické maximum: 5,69 USD

Uzatváracia cena 13. apríla: 1,32 USD

Aktuálna trhová cena: 1,83 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 9

 

Hodnota kryptomeny IOTA dlhodobo klesala a tento trend výrazne prelomila 15. apríla, keď začala posilňovať. IOTA sa na burze Binance obchoduje na úrovni 1,95 USD, čo je najvyššia úroveň od začiatku marca.

 

Aj pri tejto kryptomene bol rast podporený pozitívnymi správami, že prvá nabíjacia stanica v Holandsku, ktorá umožní platby digitálnou menou, bude podporovaná práve IOTA.

 

3. Cardano

 

img

 

Týždenný výkon: +38,60%

Historické maximum: 1,33 USD

Uzatváracia cena 13. apríla: 0.200532 USD

Aktuálna trhová cena: 0,27779 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 7

 

Nadpriemerný nárast hodnoty Cardano (ADA) by mohol byť ovplyvnený zalistovaním tejto kryptomeny na burze Huobi a pridaním nových obchodných párov na burze Binance.

 

Objem obchodovania sa oproti minulému týždňu zvýšil o 29%, čo naznačuje, že rast by mohol pokračovať aj naďalej.

 

Porazení

 

1. Verge

 

img

 

Týždenný výkon: -21,48%

Historické maximum: 0,240605 USD

Uzatváracia cena 13. apríla: 0,091562 USD

Aktuálna trhová cena: 0,071898 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 23

 

Kryptomena Verge zaznamenala uplynulé týždne veľmi pozitívny trend, ktorý sa však náhle obrátil 17.apríla oznámením spolupráce so stránkou Pornhub. Tá oznámila, že bude prijímať platby za prémiový obsah práve v tejto digitálnej mene. Vývojári si skomplikovali situáciu pred oficiálnym oznámením tým, že opísali tajomné partnerstvo ako najväčšiu spoluprácu, ktorá sa kedy uzavrela vo svete kryptomien.

 

Väčšina investorov, ktorí očakávali, že tajomným partnerom bude TokenPay, bola sklamaná partnerstvom so stránkou Pornhub. Hodnota XVG klesla po oznámení spolupráce z 0,11 USD na 0,065 USD.

 

2. Binance coin

 

img

 

Týždenný výkon: -10,56%

Historické maximum: 22,48 USD

Uzatváracia cena 13. apríla: 13,54 USD

Aktuálna trhová cena: 12,11 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 20

 

Kryptomene Binance coin (BNB) hrozí, že jej hodnota klesne pod dlhodobý trend. BNB zaznamenala oproti minulému týždňu výrazné straty aj napriek tomu, že burza Binance dokončila "pálenie mincí". Je to proces podobný spätnému odkúpeniu akcií, ktorého cieľom bolo zníženie obehu na trhu (ponuka) a zvýšenie dopytu. Zdá sa, že pozitívny vplyv pálenia mincí bol vopred stanovený, pretože token mal vyššiu hodnotu minulý týždeň. Momentálne BNB hrozí ďalší výpredaj, čo by jeho cenu mohol stlačiť ešte viac nadol.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies