V tomto stánku klasickú obsluhu nečakajte

NETKY.SK • 30 November 2019, 08:45 • 2 min
V tomto stánku klasickú obsluhu nečakajte

SAPPORO - Stánkov s rýchlym občerstvením je po celom svete neskutočné množstvo. Nájde sa však jeden, ktorý je úplne iný ako tie ostatné. A môže za to obsluha v ňom.

slovakia

left justify in out

Nečakaná obsluha

V jednom z japonských miest sa nachádza malý stánok s občerstvením, ktorý nesie názov "Psí obchod so sladkými zemiakmi." Asi vám je už jasné, kto tu hrá hlavnú rolu. Je to pes Shiba-inu, ktorý tu pracuje ako obsluha. Volá sa Ken-Kun a má tri roky. Pretože ide o samoobslužný stánok, jeho jedinou úlohou je byť milý na zákazníkov, čo mu evidentne nerobí žiadne ťažkosti.

 

Základom je dôvera

Pečené sladké zemiaky, ktoré v Japonsku patria k obľúbenému pouličnému občerstvenie, sú uchovávané v teplom boxe a zákazník sa tak môže obslúžiť sám. Biznis funguje na základe dôvery, že ľudia sú čestní a za každý odobratý zemiak vhodia do pokladničky 100 jenov. 

 

 

Extra maškrty

Zamestnať štvornohých zviera prináša aj určité nevýhody. Ken-Kun napríklad nevie vracať drobné. Zákazníkovi tak nezostáva než zaplatiť presnú sumu, prípadne nechať prepitné, ktoré ide na konto extra maškŕt pre psa.

 

Koniec pracovnej doby

Po niekoľkých hodinách strávneých v zateplenom stánku sa najlepší priateľ človeka teší na svojho majiteľa. Následne sa spolu vyberú na dlhú zaslúženú prechádzku a poberú sa smerom domov. Medzi ľuďmi sa nájde aj pár odporcov, ktorí nesúhlasia s tým aby bol pes zavretý niekoľko hodín na tom istom mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies