V tomto roku chce Doprastav ukončiť reštrukturalizáciu a dosiahnuť zisk

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 15:40 • 2 min
V tomto roku chce Doprastav ukončiť reštrukturalizáciu a dosiahnuť zisk

BRATISLAVA - Ukončiť reštrukturalizáciu v tomto roku a uzavrieť rok s kladným hospodárskym výsledkom. Také sú plány stavebnej spoločnosti Doprastav.

slovakia

left justify in out

Firma sa aktuálne nachádza v procese reštrukturalizácie, ktorú povolil súd v apríli tohto roku. Hlavným dôvodom tohto kroku boli aktivity firmy v Poľsku, nedostala zaplatené za práce na výstavbe poľských ciest. 
     

"Doprastav od začiatku reštrukturalizácie plní všetky svoje záväzky a od tohto momentu svojim obchodným partnerom vyplatil viac ako 16 miliónov eur," vyčíslil hovorca spoločnosti Michal Krajčír. Firma nemá podľa jeho slov žiadne podlžnosti voči svojim 1220 zamestnancom, Sociálnej poisťovni, zdravotným poisťovniam a ani Daňovému úradu.
     

Doprastav sa podrobil nezávislému auditu a na základe neho sa dohodol s bankami na navýšení úverového rámca. "To zaručuje finančnú stabilitu pre spoločnosť, jej dodávateľov a zamestnancov," dodal Krajčír. Spoločnosť bola podľa neho v poslednom čase úspešná v združeniach pri získaní dvoch nových projektov v Maďarskej republike a na Slovensku uskutočňuje zákazky na štyroch diaľničných projektoch.
     

Konkrétne sa podieľa na výstavbe dvoch úsekov na D1, a to pri Žiline z Hričovského Podhradia po Lietavskú Lúčku a tiež pri Prešove, úsek Fričovce - Svinia. Zároveň s partnerskými firmami buduje aj úsek na D3 zo Svrčinovca po Skalité a obchvat Detvy, čiže úsek Pstruša - Kriváň na rýchloceste R2.
     

"Cieľom Doprastavu je ukončiť reštrukturalizáciu v tomto roku a rok skončiť s kladným hospodárskym výsledkom," zdôraznil Krajčír. Firma skončila podľa neho svoje aktivity v Poľsku, ktoré boli hlavnou príčinou reštrukturalizácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies