V tomto roku by malo na Slovensku vzniknúť 11 nových strán

NETKY.SK • 13 Február 2015, 13:26 • 2 min
V tomto roku by malo na Slovensku vzniknúť 11 nových strán

BRATISLAVA - Na Slovensku by malo vzniknúť 11 nových politických strán. Vyplýva to z oznámení na webovej stránke ministerstva vnútra. Zatiaľ ani jedna z nich neoznámila, že má dosť podpisov na registráciu. Treba ich 10.000. Vznikajúce subjekty ich zbierajú.

slovakia

left justify in out

Stranu zakladá odídenec zo SaS a hnutia NOVA Juraj Miškov, volá sa Slovenská občianska koalícia (SKOK).

 

 

 

 

 

Svoj subjekt s názvom Šanca pripravuje aj Eva Babitzová, ktorá po odchode z vedenia rádia Expres chvíľu pôsobila v SDKÚ-DS. Babitzovej pomáha aj Viliam Novotný, ktorý už tiež odišiel z SDKÚ-DS.

 

 

 

 

 

Stranu s názvom Hnutie 300 (300) zakladá Peter Pčolinský, ktorý sa podieľal na organizovaní občianskych protestov. Do nich sa pred voľbami v roku 2012 po zverejnení údajného tajného spisu Gorila zapojili tisícky ľudí po celom Slovensku. Pčolinskému pomáha aj Milan Krajniak, ktorý bol donedávna členom hnutia NOVA Daniela Lipšica. S Lipšicom úzko spolupracoval, hnutie NOVA mal aj finančne podporovať.

 

 

 

 

 

Do politiky by chcel zasiahnuť so stranou GINN priama demokracia (GINN) aj aktivista Martin Daňo, ktorý sa zviditeľnil okrem iného podvodným trojitým hlasovaním pri prezidentských voľbách.

 

 

 

 

 

Ďalej by mala vzniknúť strana Sociálni demokrati Slovenska (SDSK), za ktorou stojí právnik z Ludaníc Marek Géci.

 

 

 

 

 

Zmena pre ľudí je strana, ktorú zakladá spolu s inými Stanislava Červeňová. Žena, ktorá sa svojho času pokúsila z balkóna rokovacej sály Národnej rady SR zhodiť stoličku medzi poslancov. Chystá sa aj Socialistická strana Slovenska, strana Verejný záujem a Strana sociálne znevýhodnených občanov.

 

Medzi najnovšími oznámeniami sú aj strany Mladá Nádej Slovenska (MNSK) a Práca slovenského národa (PSN). Za MNSK stoja traja Bratislavčania. Zakladateľmi PSN sú Štefan Klimek, Roman Stopka aj Emil Vestenický, ktorí pôsobili v SNS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies