V Tokiu sa protestuje proti novému štadiónu

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 13:28 • 2 min
V Tokiu sa protestuje proti novému štadiónu

TOKIO - Skupina demonštrantov v sobotu pochodovala okolo Tokijského národného štadióna a demonštrovala proti plánom na jeho zbúranie.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatšesťročný štadión má padnúť za obeť novému modernému stánku, ktorý chcú postaviť k olympijským hrám v roku 2020.


Približne 500 protestujúcich vyjadrovalo nespokojnosť aj transparentmi so sloganmi ako napríklad: "Chceme kompaktné a ekonomické OH."

 

"Navrhovaný štadión je príliš veľký. Organizátori hier by mali zvážiť svoje plány a dať pri rozhodovaní aj na verejnú mienku," uviedol Kazuhisa Orijama, jeden z usporiadateľov protestného zhromaždenia.

 

Kolosálne a futuristické dielo s kapacitou 80 000 miest od britsko-irackej architektky Zahy Hadidovej má byť centrom OH 2020, ale pre svoju veľkosť a nákladnosť je terčom kritiky. Nespokojenci žiadajú kompetentných, aby namiesto novej výstavby obnovili súčasný 48-tisícový štadión, ktorý bol dejiskom OH 1964.

 

Japonská športová rada ako orgán vlády, ktorá vlastní existujúci stánok, naplánovala jeho demoláciu na začiatok tohto mesiaca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies