V Tokiu sa pod piatimi kruhmi nepredstaví ani švajčiarska tenisová legenda

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 21:14 • 2 min
V Tokiu sa pod piatimi kruhmi nepredstaví ani švajčiarska tenisová legenda

Olympijské hry v japonskom Tokiu budú bez jedného z najlepších a najobľúbenejších tenistov ostatných dekád Švajčiara Rogera Federera. Tridsaťdeväťročný bazilejský rodák, ktorý v záverečný deň OH oslávi okrúhlu štyridsiatku, má totiž opäť problémy s kolenom.

slovakia

left justify in out

O svojej absencii pod piatimi kruhmi informoval na sociálnych sieťach. Federer v roku 2020 podstúpil dve operácie pravého kolena, po londýnskom Wimbledone má opäť bolesti.

"Prijal som skutočnosť, že sa musím odhlásiť z olympijských hier v Tokiu. Som veľmi sklamaný, pretože vždy, keď som mohol reprezentovať Švajčiarsko, som bol veľmi hrdý," napísal Federer, ktorý na OH 2008 v Pekingu získal zlato vo štvorhre mužov po boku Stana Wawrinku a o štyri roky neskôr v Londýne bral striebro v dvojhre. OH 2016 v Riu de Janeiro vynechal pre problémy s ľavým kolenom.

 

 

"Už som začal s rehabilitáciou a verím, že koncom leta sa vrátim na súťažné dvorce," dodal Švajčiar.

 

Kyrgiosa pod piatimi kruhmi v Tokiu neuvidíme, nešlo mu pritom len o zisk olympijského zlata

 

Pri Federerovi to nekončí 
Do Tokia neodcestuje ani britská tenistka Johanna Kontová, tú však netrápi zranenie. Trojnásobná grandslamová semifinalistka však mala pozitívny test na ochorenie COVID-19. U Kontovej potvrdili koronavírus počas izolácie, do ktorej nastúpila kontakte s nakazeným členom svojho tímu.

 

img

 

"Viac ako dva týždne bez tréningu ma dostali do situácie, kedy od tela nemôžem žiadať, aby bolo stopercentne pripravené na olympijské hry v Tokiu," napísala Kontová na twitteri.

 

 

Britka chýbala na tohtoročnom Wimbledone, počas ktorého bola v izolácii najprv ako blízky kontakt s nakazenou osobou a potom ako osoba s pozitívnym testom.

Olympijské hry v Tokiu sa začnú v piatok 23. júla a potrvajú do nedele 8. augusta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona