V Tokiu pristálo lietadlo s telami japonských obetí útoku v Bangladéši

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 09:57 • 2 min
V Tokiu pristálo lietadlo s telami japonských obetí útoku v Bangladéši

TOKIO - Lietadlo s telami siedmich japonských obetí nedávneho útoku v Bangladéši pristálo dnes v Tokiu. Na letisku bol prítomný šéf japonskej diplomacie Fumio Kišida a ďalší vládni predstavitelia, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na palube lietadla boli aj rodinní príslušníci obetí, ktorí odcestovali do Dháky po minulopiatkovom útoku skupiny islamistov na reštauráciu Holey Artisan Bakery v diplomatickej štvrti Dháky.


Pokusy o vyjednávanie zlyhali a dráma trvala do sobotňajšieho rána, keď do reštaurácie vtrhli príslušníci špeciálnej jednotky. Zabili šiestich útočníkov a zachránili 13 zadržiavaných vrátane cudzincov.


Medzi 20 usmrtenými civilistami je deväť Talianov, sedem Japoncov, Ind, dvaja Bangladéšania a americký občan. Pri akcii zahynuli tiež dvaja policajti. Polícia v súvislosti s útokom zadržala podľa informácií agentúry Reuters už dvoch podozrivých.


K zodpovednosti za útok sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS), bangladéšska vláda to však popiera. Tamojšie úrady uviedli, že teroristi patrili k miestnej militantnej skupine Džamáatul Mudžáhidín Bangladéš (JMB), ktorej činnosť je v krajine zakázaná už vyše desať rokov. Prepojenie s IS však naďalej preverujú.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies