V Tokiu majú špeciálny autobus, ktorý vás zachráni, ak to preženiete s alkoholom

NETKY.SK • 6 December 2017, 12:39 • 2 min
V Tokiu majú špeciálny autobus, ktorý vás zachráni, ak to preženiete s alkoholom

Japonci si vymysleli "pomôcku", vďaka ktorej sa ľudia bezpečne dostanú domov aj v prípade, že vypili viac alkoholických nápojov, než by mali.

slovakia

left justify in out

Zrejme to už zažil nejeden z nás. Po pracovnom týždni plnom stresu a nepríjemností si človek potrebuje oddýchnuť, uvoľniť sa. Samozrejme, je veľa spôsobov, ako na chvíľu „vypnúť“ hlavu, no jedným z najčastejších je práve siahnutie po nejakom tom pohári vínka.

 

Ak sa takéto posedenie s priateľmi natiahne do neskorých nočných (alebo skorých ranných) hodín a my sme si vopred nezabezpečili odvoz domov, neostáva nám iné, ako využiť hromadnú dopravu. Nie je však ničím výnimočným, že nevyspaný a alkoholom utlmený človek prespí stanicu, kde mal vystupovať. Čo potom? V Japonsku to vyriešili geniálne!

 

Na návrh istého vodiča vznikla unikátna autobusová linka, ktorá premáva len v noci z piatka na sobotu, kedy je výskyt podobných „prípadov“ najfrekventovanejší. Takzvaný Záchranný autobus pre spáčov, ako ho nazývajú, čaká na konečnej stanici jedenej z tokijských vlakových liniek. Tu vyzdvihne všetkých unavených pasažierov, ktorých následne odvezie späť na stanicu, odkiaľ vedie množstvo prípojov.

 

Lístok na takýto autobus síce stojí takmer sedem eur, no je to rozhodne lepšie, ako platiť za taxík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona