V tokijskom metre znejú tóny velikánov ako Chopina a Debussyho

NETKY.SK • 29 Január 2018, 17:06 • 2 min
V tokijskom metre znejú tóny velikánov ako Chopina a Debussyho

TOKIO - Tlmene púšťané tóny slávnych klavírnych opusov svetoznámych skladateľov by mali spríjemniť cestovanie metrom v japonskej metropole Tokio. Pasažieri sa môžu započúvať napríklad do melódií noktúrn Fryderyka Chopina, či slávneho Mesačného svitu zo suity Clauda Debussyho.

slovakia

left justify in out

Ako informoval internetový server tamojšej štátnej televízie NHK, vedenie metra sa rozhodlo pre spustenie tohto projektu na skúšobné obdobie po tom, čo ohlasy občanov svedčili o mimoriadne pozitívnej reakcii na "incident" z júla 2017, keď nechtiac pustili počas jazdy hudbu pripravenú pre personál kontrolujúci súpravy pred začatím každodennej prevádzky.

 

Hudba v pozadí spríjemňuje cestovanie zatiaľ iba v časti súprav na trase metra Hibija, a to v čase od 10.00 h do 14.00 h. Jej hlasitosť je slabšia ako pravidelné informácie znejúce z reproduktorov. Metro zváži počas skúšobnej prevádzky, či hudobný "sprievod" zavedie v súpravách natrvalo, a ak áno, v akom rozsahu, v akej intenzite a s akou konkrétnou ponukou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies