V tlačenici pred chrámom v Indii zasvätenom Šivovi zomrelo 11 ľudí

NETKY.SK • 10 August 2015, 08:57 • 2 min
V tlačenici pred chrámom v Indii zasvätenom Šivovi zomrelo 11 ľudí

PATNA - Najmenej 11 pútnikov dnes zahynulo a minimálne 20 ďalších utrpelo zranenia v tlačenici počas hinduistických náboženských slávností v štáte Džhárkhand na východe Indie.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo po tom, ako sa do chrámu v meste Deogarh pokúšali po jeho otvorení dostať tisíce pútnikov. Najmenej 11 z nich pri tom zomrelo a ďalších 24 utrpelo zranenia. Medzi mŕtvymi je osem žien. Zranených previezli na ošetrenie do miestnej nemocnice.


Podľa predstaviteľa polície v štáte Džhárkhand sa na mesiac trvajúcich slávnostiach v chráme zasvätenom bohu Šivovi-ničiteľovi, ktorý je jedným z najdôležitejších hinduistických božstiev, zúčastňujú každoročne desaťtisíce ľudí.


Podobné incidenty na náboženských podujatiach, navštevovaných miliónmi veriacich, nie sú v Indii zriedkavosťou. Úradom sa často nedarí dostať pod kontrolu obrovské davy. Najhoršou bola zatiaľ tragédia, ku ktorej došlo v roku 1954 počas hinduistickej slávnosti v severoindickom meste Iláhábád, kde prišlo o život okolo 800 ľudí.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona