V Tirane sa na protivládnej demonštrácii zúčastnili tisícky Albáncov

NETKY.SK • 27 Január 2018, 16:24 • 2 min
V Tirane sa na protivládnej demonštrácii zúčastnili tisícky Albáncov

TIRANA - Proti socialistickej vláde premiéra Ediho Ramu demonštrovali v sobotu v uliciach Tirany tisícky Albáncov.

slovakia

left justify in out

Líder tamojšej opozície Lulzim Basha obvinil pri tejto príležitosti vládny kabinet, že je zapletený do rozsiahleho obchodovania s drogami a že dopúšťa obohacovanie menšiny na úkor väčšiny. Pred stúpencami vyzval potom predsedu albánskej vlády na demisiu so zámerom uvoľniť cestu pre predčasné voľby v krajine.

 

Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA. Podľa jej názoru je Albánsko vnímané ako jedna z krajín s najvyššou mierou korupcie a v súvislosti s drogami aj ako "Kolumbia Európy"Tamojší socialisti a konzervatívci po desaťročia zvádzajú neľútostné súboje s využitím všetkých prostriedkov.

 

Parlamentné voľby v tejto členskej krajine NATO a kandidátskej krajine na vstup do EÚ, v ktorých zvíťazili práve socialisti Ediho Ramu, umožnili vlani v júni až intenzívne snahy USA a Únie o sprostredkovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona