AKTUALIZOVANÉ V Tichom oceáne havarovalo americké vojenské lietadlo s 11 ľuďmi na palube

NETKY.SK • 22 November 2017, 10:07 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ V Tichom oceáne havarovalo americké vojenské lietadlo s 11 ľuďmi na palube

TOKIO - Ôsmi pasažieri, lokalizovaní po stredajšej nehode lietadla amerického námorníctva, havarovaného vo vodách Tichého oceánu pri juhovýchodnom pobreží Japonska, sú v poriadku.

slovakia

left justify in out

Pátranie po troch nezvestných pokračuje.

 

Americké námorné sily to oznámili na Twitteri s tým, že osem zachránených sa už nachádza na palube lietadlovej lode Ronald Reagan, kde ich zdravotný stav posúdi lekár.

 

Lietadlo typu C-2 s 11 osobami na palube sa vracalo na americkú lietadlovú loď Ronald Reagan operujúcu vo Filipínskom mori. Stroj sa zúčastňoval na americko-japonskom námornom cvičení, uviedla Siedma americká flotila so základňou v Japonsku.


Havária sa podľa ich údajov stala o 14:45 japonského času, lietadlová loď sa v tom čase nachádzala vo Filipínskom mori. Mená posádky a pasažierov nezverejnia, kým o tragédii neinformujú rodinných príslušníkov.

Siedma flotila amerického námorníctva už tento rok čelila dvom smrteľným nehodám, pri ktorých zahynulo 17 námorníkov. Ôsmich vysoko postavených predstaviteľov námorníctva preto odvolali.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies