V thajských letoviskách na ostrovoch obnovili po troch dňoch dodávky elektriny

NETKY.SK • 7 December 2012, 08:16 • 2 min
V thajských letoviskách na ostrovoch obnovili po troch dňoch dodávky elektriny

V thajských letoviskách na ostrovoch obnovili po troch dňoch dodávky elektriny - Cestovanie Thajské letoviská na ostrovoch Samui a Phangan majú od dnešného rána opäť elektrinu. Jej trojdňový výpadok vo vrcholnej sezóne prinútil tisíce turistov letoviská o

slovakia

left justify in out

img

Thajské letoviská na ostrovoch Samui a Phangan majú od dnešného rána opäť elektrinu. Jej trojdňový výpadok vo vrcholnej sezóne prinútil tisíce turistov letoviská opustiť.
      Prasknutie podmorského kábla spájajúceho ostrovy s thajskou provinciou Surat Thani spôsobilo výpadok elektriny a narušilo prevádzku na ostrovoch. Väčšina z malých hotelov a bungalovov zatvorili, iba niektoré veľké hotely, ktoré majú súkromné generátory, zostali otvorené a vypomáhali si sviečkami.
      Letisko na ostrove však zostalo v prevádzke, aby umožnilo turistom odísť.
      Guvernér provincie Surat Thani vyhlásil vo štvrtok ostrovy za oblasť postihnutú pohromou. Podnikatelia tam utrpeli straty odhadované na 322 miliónov amerických dolárov, informovalo podľa agentúry DPA združenie cestovného ruchu na Samui.
      Uviedlo, že v rámci núdzového riešenia presunuli na Samui 16 veľkých mobilných generátorov, a vyjadrilo obavy, či budú dodávky energie stačiť stúpajúcim nárokom ostrova v dlhodobom pláne.
      Počty turistov prichádzajúcich na ostrovy Samui a Phangan stúpajú približne o 20 percent ročne a vlani dosiahli rekordnú úroveň vyše 800.000 návštevníkov, sumarizovalo združenie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies