V Thajsku počas nočnej jazdy vlakom znásilnili a zabili 13-ročné dievča!

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 06:57 • 2 min
V Thajsku počas nočnej jazdy vlakom znásilnili a zabili 13-ročné dievča!

BANGKOK - Znásilnenie a vražda 13-ročného dievčaťa, ktoré na juhu Thajska niekto vyhodil počas nočnej jazdy z idúceho vlaku, vyvolali hnev verejnosti a výzvy na udelenie trestu smrti páchateľom znásilnenia.

slovakia

left justify in out

Telo dievčaťa sa našlo v utorok nadránom neďaleko železničných koľají v okrese Pran Buri v provincii Prachuap Khiri Khan. Uviedol to veliteľ policajného oddelenia na ochranu detí a žien, citovala ho dnes tlačová agentúra AP.
      

Dievča, ktoré sa vracalo so sestrami z návštevy starej mamy, zmizlo v sobotu večer 5. júla z lôžka spacieho vagóna na trati z južnej provincie Surat Thani do hlavného mesta Bangkok. Táto trasa je obľúbená aj u turistov s typickými batohmi, keď cestujú z thajského ostrova a plážových letovísk do metropoly.
      

"Prípady znásilnenia vo verejnej doprave sa v Thajsku nestávajú veľmi často, ale tento prípad ukazuje, že v systéme bezpečnosti sú medzery a tie umožňujú zločincom páchať trestné činy," uviedol policajný veliteľ.
      

Polícia zatkla muža, ktorý je zamestnancom železnice. Podozrivý povedal polícii, že v čase napadnutia bol omámený metamfetamínom a pivom. Čelí obvineniam zo znásilnenia, z ukrývania tela a vraždy, za čo sa v Thajsku udeľuje trest smrti.
      

Thajské hviezdy a celebrity sa na internete pridali k výzvam na zmenu zákona, na základe ktorého by sa už samotné znásilnenie trestalo výlučne smrťou. Odsúdení páchatelia znásilnenia teraz čelia trestu štyri až 20 rokov väzenia a pokute.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona