V Thajsku majú preplnené väznice: Začnú prepúšťať trestancov

NETKY.SK • 26 Marec 2013, 12:07 • 2 min
V Thajsku majú preplnené väznice: Začnú prepúšťať trestancov

BANGKOK - Thajsko plánuje čoskoro prepustiť vybraných väzňov s tým, že ich vybaví sledovacími náramkami s mikročipmi, ktoré zabezpečia ich 24-hodinové monitorovanie. Dnes to vyhlásili tamojšie úrady, pričom dodali, že dôvodom tohto opatrenia je prílišná preplnenosť väzníc.

slovakia

left justify in out

"Domnievam sa, že systém zavedieme veľmi skoro," uviedol predstaviteľ thajského ministerstva spravodlivosti, ktorého citovala agentúra DPA. 

Program sa bude zameriavať na väzňov, ktorým do konca výkonu trestu zostáva iba krátka doba, alebo ktorí trpia chronickými nákazlivými chorobami.

Väzni, ktorých vyberú do programu, nebudú môcť opustiť svoje domovy v nočných hodinách ani svoju vlasť. Ministerstvo ohľadom výroby náramkov možno osloví súkromný sektor. 

K 1. marcu sa v 143 thajských väzniciach nachádzalo 262.077 odsúdených. Vo väčšine týchto zariadení je dvoj- až trojnásobne prekročená ich kapacita.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona