V Texase popravili odsúdeného vraha troch detí

NETKY.SK • 19 November 2015, 07:14 • 2 min
V Texase popravili odsúdeného vraha troch detí

AUSTIN - V americkom štáte Texas popravili v noci nadnes 36-ročného Raphaela Holidaya odsúdeného na smrť za vraždu troch detí, ktorú spáchal v roku 2000. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľa väznice v texaskom Huntsville bola poprava vykonaná smrtiacou injekciou a Holiday bol vyhlásený za mŕtveho v stredu o 20.30 h miestneho času (štvrtok 03.30 h SEČ).


Holiday bol na trest smrti odsúdený za vraždu svojej ročnej dcéry Justice Holidayovej a dvoch nevlastných dcér, sedemročnej Tierry Lynchovej a päťročnej Jasmine DuPaulovej.


Deti uhoreli v obytnom prívese po tom, ako Holiday pod hrozbou zastrelenia prinútil matku svojej vtedajšej družky, aby príves poliala benzínom, a ten sa vznietil. Motívom jeho konania boli nezhody s družkou, ktorá ho obvinila zo sexuálneho obťažovania sedemročnej Tierry.


Išlo o 531. popravu v Texase od roku 1976, keď americký najvyšší súd znovu zaviedol hrdelný trest - Texas popravuje najviac zo všetkých štátov v USA.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies