V Texase popravili muža za znásilnenie a vraždu 12-ročného dievčaťa

NETKY.SK • 11 Október 2012, 09:15 • 2 min
V Texase popravili muža za znásilnenie a vraždu 12-ročného dievčaťa

V Texase popravili muža za znásilnenie a vraždu 12-ročného dievčaťa - Krimi Vykonanie rozsudku smrti nad 44-ročným odsúdencom za vraždu Jonathanom Greenom z amerického štátu Texas, o ktorom jeho právni zástupcovia tvrdili, že je duševne chorý a teda nespô

slovakia

left justify in out

img

Vykonanie rozsudku smrti nad 44-ročným odsúdencom za vraždu Jonathanom Greenom z amerického štátu Texas, o ktorom jeho právni zástupcovia tvrdili, že je duševne chorý a teda nespôsobilý na vykonanie popravy, potvrdil dnes v odvolacom konaní Najvyšší súd Spojených štátov amerických.

Greena vzápätí popravili smrtiacou injekciou za únos, znásilnenie a vraždu 12-ročnej Christiny Nealovej, ktorej telo našli v jeho dome v júni 2000, informovala agentúra AP.

Obeť s rodinou žila na druhej strany rýchlostnej cesty oproti domu vraha v mestečku Dobbin, severozápadne od najväčšieho texaského mesta Houston.

Najvyšší súd v odvolacom konaní rozhodol o vykonaní popravy, ktorá bola pripravená na 18.00 h v stredu miestneho času. Obhajcovia odsúdeného však vzniesli ešte ďalšie odvolanie, ktoré súd napokon zamietol len dve hodiny pred vypršaním termínu na uskutočnenie rozsudku smrti.

Odsúdenému tesne pred vpichnutím ihly umožnili uskutočniť vyhlásenie, v ktorom povedal: "Som nevinný. Nikoho som nikdy nezabil. Zabíjate nevinného muža". Za mŕtveho ho vyhlásili 18 minút po vpichnutí injekcie, o 22.45 h miestneho času.

Ide o desiatu popravu na smrť odsúdeného človeka v štáte Texas tento rok a zároveň prvú zo štyroch, ktoré sú naplánované na tento mesiac.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona