V Texase popravili muža odsúdeného na smrť za trojnásobnú vraždu

NETKY.SK • 22 Január 2015, 07:34 • 2 min
V Texase popravili muža odsúdeného na smrť za trojnásobnú vraždu

HUNTSVILLE - V americkom štáte Texas popravili v stredu smrtiacou injekciou muža, ktorý počas lúpeže spáchanej pred viac ako 21 rokmi v meste San Antonio, zabil troch ľudí. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Arnold Prieto (41) bol vyhlásený za mŕtveho o 18.31 h miestneho času (01.31 h SEČ), 20 minút po tom, ako mu podali smrtiacu injekciu. Stal sa tak prvým odsúdeným na smrť, ktorého tohto roku v Texase popravili.
      

Prieta usvedčili z lúpežnej vraždy a odsúdili na smrť za to, že v septembri 1993 spolu s dvoma spoločníkmi dobodal počas lúpeže v rodinnom dome Rodolfa Rodrigueza (72), jeho manželku Virginiu (62) a ich bývalú pestúnku Paulu Moranovú (90), ktorá s manželmi žila v spoločnej domácnosti. 
      

Každá z obetí mala na tele mnohonásobné bodné alebo rezné poranenia spôsobené sekáčom na ľad, skrutkovačom alebo nožom. Páchatelia si z miesta činu odniesli šperky a približne 300 dolárov. Prieta a jeho dvoch spoločníkov - bratov, ktorí boli príbuznými Rodriguezovcov -, chytili sedem mesiacov po čine na predmestí mesta Dallas. Prieto je jediným z trojice páchateľov, ktorého v súvislosti s touto vraždou popravili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies