V Texase bola počas dnešného dňa vyhlásená karanténa

NETKY.SK • 21 Marec 2019, 16:41 • 2 min
V Texase bola počas dnešného dňa vyhlásená karanténa

HOUSTON - V hlavnom meste amerického štátu Texas musela počas dnešného dňa zasahovať Národná garda. V blízkosti skladu na výrobu benzínu bola totiž nameraná zvýšená hladina benzénu. Situáciu predostrela agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľov okresu Harris.

slovakia

left justify in out

Petrochemický sklad zachvátil požiar už počas víkendu. Ten bol síce uhasený, ale látky ktoré sa dostali do ovzdušia budú ešte určitý čas trápiť obyvateľov mesta Deer Park. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is what we're seeing at the #DeerPark plant fire from Sky2. #Houston #houwx #hounews

Príspevok, ktorý zdieľa KPRC2 Houston (@kprc2),

 

Texaská pobočka Agentúry na ochranu životného prostredia (EPA) už počas včerajšieho dňa najprv vyhlásila, že hladina benzénu v okolí skladu nepredstavuje zdravotné riziko. Počas dnešných hodín však boli zverejnené informácie, že na mieste boli namerané vysoké hodnoty tejto látky. 

 

 

Benzén je bezfarebná a vysoko horľavá kvapalina so sladkou vôňou a relatívne vysokým bodom topenia. Zaraďuje sa medzi karcinogény a preto je pre človeka veľmi nebezpečný. 

 

Situácia je vážna. Na pokyn miestnych orgánov sa obyvatelia mesta musia zdržiavať vonku čo najmenej, alebo vôbec pokiaľ je to možné. Z dôvodu zlej kvality ovzdušia zrušili viaceré školy počas dnešného dňa vyučovanie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies