V tendri na obchvat Detvy sú už známe všetky ponuky

NETKY.SK • 1 December 2013, 10:49 • 2 min
V tendri na obchvat Detvy sú už známe všetky ponuky

BRATISLAVA - V užšej súťaži na stavbu úseku R2 Pstruša - Kriváň uspelo rovnomenné združenie, vedené spoločnosťou Strabag, s.r.o., s ponukou 177,96 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Ponuky ďalších štyroch uchádzačov, ktoré Národná diaľničná spoločnosť, a.s. pôvodne nechcela zverejniť, boli v rozmedzí od 182,97 mil. eur do 206 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Dva týždne po tom, čo Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) podpísala zmluvu so zhotoviteľom stavby vyše 10-kilometrového obchvatu Detvy na rýchlostnej ceste R2 Pstruša - Kriváň, boli oficiálne zverejnené aj ponuky ostatných uchádzačov v uzavretom tendri. Združenie R2 Pstruša - Kriváň, ktoré vedie spoločnosť Strabag, s.r.o., Bratislava, uspelo v užšej súťaži s najnižšou cenovou ponukou 177,96 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), resp. 213,55 mil. eur vrátane dane. Ďalšími členmi úspešného združenia sú spoločnosti Doprastav, a.s. Bratislava a Váhostav - SK, a.s. Žilina. Diaľničiari dostali v tendri ponuky piatich uchádzačov, ale po uzavretí zmluvy s vybraným zhotoviteľom ďalšie štyri ponuky okrem víťaznej nechceli poskytnúť.

Druhú najnižšiu cenovú ponuku v uvedenej súťaži predložila skupina Eurovia SK, a.s. Košice a Hochtief CZ a.s. Praha, a to 182,97 mil. eur bez dane. Vyplýva to zo zverejnených údajov v Centrálnom registri dokumentov verejného obstarávania, ktorý vedie na svojom portáli Úrad pre verejné obstarávanie. Združenie INC, S.p.A. Turín a HANT BA DS a.s. Považská Bystrica navrhlo cenu 185,045 mil. eur, Inžinierske stavby, a.s. Košice 189 mil. eur a OHL ŽS, a.s. Brno takmer 206 mil. eur. Cenové ponuky v tendri sa otvárali 7. októbra. Predpokladaná cena prác plánovaných na dva roky bola 226,69 mil. eur bez DPH. 

Výstavba R2 Pstruša - Kriváň oficiálne začala 25. novembra, 85 % oprávnených nákladov má byť preplatených zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Do užšej súťaže vyhlásenej v marci tohto roka sa prihlásili pôvodne trinásti záujemcovia, z toho troch diaľničiari vylúčili pre nesplnenie podmienok účasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies