V Telgárte sa súťažilo o najlepší čučoriedkový koláč

NETKY.SK • 11 August 2013, 14:56 • 2 min
V Telgárte sa súťažilo o najlepší čučoriedkový koláč

TELGÁRT - Podľa porotcov najlepšie chutil koláč podľa domáceho receptu z klasického kysnutého cesta.

slovakia

left justify in out

O najlepší čučoriedkový koláč súťažilo počas víkendu šesť tímov v obci Telgárt v okrese Brezno. Ako pre TASR povedala organizátorka podujatia Barbora Rácová, čučoriedky sú pre región typickou lesnou plodinou. Podľa porotcov najlepšie chutil koláč podľa domáceho receptu z klasického kysnutého cesta.

Čučoriedkové koláče piekli v Telgárte pod holým nebom. Súťažiacim a návštevníkom vyhrávala ľudová hudba. "Premýšľali sme, čo zaujímavého by sme mohli na Telgárte v lete usporiadať. Máme tu mnoho čučoriedok, a tak bola voľba jasná. Súťažiaci si väčšinu ingrediencií priniesli sami, ale mali sme niečo pripravené aj my. Hlavnú prísadu, čučoriedky, sme kúpili pre všetkých už očistené a pripravené na spracovanie. Mali sme možnosť ochutnať viaceré recepty, aj tie modernejšie. Dá sa povedať, že všetky boli výborné. Najlepší však bol podľa klasického domáceho receptu, ktorý na Telgárte pečú od nepamäti. Okrem ochutnávky pre porotcov sme hotové koláče aj predávali. Tržbu sme si však nenechali pre seba, ale peniaze posielame ďalej tým, ktorí ich potrebujú. V tomto prípade do Domova sociálnych služieb v Červenej Skale," povedala Rácová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona