V televízii objavili neznámy obraz Anthonyho Van Dycka

NETKY.SK • 30 December 2013, 13:48 • 2 min
V televízii objavili neznámy obraz Anthonyho Van Dycka

LONDÝN - Do relácie o umení priniesol jedinečný obraz jeho majiteľ, Otec Jamie MacLeod.

slovakia

left justify in out

V relácii britskej televízie BBC objavili neznámy obraz flámskeho maliara Anthonyho Van Dycka zo 17. storočia. Portrét sudcu, pôvodne zakúpený za 400 libier (v prepočte približne 480 eur), považujú za prípravu pre umelcovu sériu portrétov z roku 1634. Po identifikácii autora maľby jej hodnota vzrástla na približne 400-tisíc libier (v prepočte približne 480-tisíc eur).

Moderátorka relácie Fiona Bruce je podľa vlastných slov z objavu nadšená. Ide o najcennejšie dielo, ktoré sa objavilo počas 36-ročnej histórie tejto relácie. Rovnako nadšený je aj samotný majiteľ obrazu, Otec Jamie MacLeod, ktorý teraz uvažuje obraz predať a za získané peniaze kúpiť nové kostolné zvony. 

Anthony Van Dyck bol hlavným maliarom na dvore anglického kráľa Karola I. Odborníci ho zaraďujú k majstrom umenia 17. storočia. O objav v televíznej relácii Antiques Roadshow sa postarali tvorcovia dokumentu venovaného tomuto umelcovi. Autora obrazu potvrdili až odborníci po jeho zreštaurovaní. 

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.bbc.co.uk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies