V Teheráne zastrelili námestníka ministra priemyslu

NETKY.SK • 11 November 2013, 09:37 • 2 min
V Teheráne zastrelili námestníka ministra priemyslu

TEHERÁN - Námestníka iránskeho ministra priemyslu Safdara Rahmata Abádího zastrelil neznámy útočník v noci nadnes v Teheráne, oznámila štátna tlačová agentúra IRNA, ktorá citovala hovorcu vlády. Bol zabitý strelou do hlavy a do hrude vo svojom aute. Polície incident vyšetruje.

slovakia

left justify in out

Podľa polooficiálnej tlačovej agentúry Mehr stojí za vôbec prvým zabitím vysokého predstaviteľa vlády po viacerých rokoch pravdepodobne osobný motív. "Vyšetrovanie ukázalo, že dva výstrely boli vystrelené vnútri auta," uviedla polícia, ktorá vo vozidle našla dve nábojnice. Domnieva sa, že útočník sedel s Rahmatom Abádím v aute a rozprával sa s ním. "Na mieste sa nenašli známky boja," uviedla.  IRNA citovala svedkov, podľa ktorých došlo k útoku približne o 19.50 h miestneho času.

V uplynulých týždňoch narástli útoky na členov iránskej armády a provinčných predstaviteľov, zabitie Rahmata Abádího je však prvým smrteľným postrelením člena ústrednej vlády po niekoľkých rokoch.

K minulotýždňovému zabitiu iránskeho prokurátora v provincii Sístán Balúčistán sa prihlásili iránski sunnitskí islamisti. Nechali sa počuť, že to bola odplata za popravu obesením 16 väzňov, ktorej predchádzalo zabitie 14 hraničiarov sunnitskými islamistami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies