V Teheráne vystavili dve olejomaľby namaľované Adolfom Hitlerom

NETKY.SK • 8 Október 2015, 07:05 • 2 min
V Teheráne vystavili dve olejomaľby namaľované Adolfom Hitlerom

TEHERÁN - Galéria Daphineh v iránskej metropole Teherán vystavila dve maľby niekdajšieho nemeckého diktátora Adolfa Hitlera.

slovakia

left justify in out

"Na výstave sú tiež prezentované olejomaľby ďalších umelcov, väčšina návštevníkov sa však prichádza pozrieť práve na Hitlerove maľby," uviedla dnes pre agentúru DPA kurátorka galérie Daphineh Golnaz Golsabahiová. "Veľa Iráncov nemá vedomosti o tom, že "krvilačný diktátor ako Hitler" vytváral tiež umenie," dodala.

 

O histórii a pôvode týchto malieb máme iba málo informácií, doplnila Golsabahiová. Kurátorka predpokladá, že dvojicu Hitlerových olejomalieb kúpil ešte pred iránskou islamskou revolúciou v roku 1979 bohatý iránsky zberateľ umenia. Po revolúcii ich skonfiškovali a ponúkli na vystavovanie.

 

Kurátorka sa domnieva, že oba obrazy vznikli začiatkom dvadsiateho storočia vo Viedni, kde sa budúci diktátor snažil presadiť ako umelec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies