V ťažkých podmienkach zo Sloveniek najlepšia Paulína Fialková

NETKY.SK • 20 December 2019, 16:00 • 2 min
V ťažkých podmienkach zo Sloveniek najlepšia Paulína Fialková

LE GRAND BORNARD - Naša najlepšia biatlonistka sa dokázala umiestniť v tretích pretekoch biatlonu aktuálnej sezóny v prvej desiatke aj napriek tomu, že v poslednej streľbe mala obrovskú smolu.

slovakia

left justify in out

Nešťastie v poslednej streľbe

Fialkovej 10. miesto je jej tretím najlepším výsledkom v sezóne 2019/2020. V Hochfilzene sa dokázala umiestniť v šprinte na 4. a 5. mieste. Všetko však mohlo byť úplne inak, keby Paulína trafila aj posledný terč v pretekoch. Bohužiaľ táto chyba ju stála veľa času, a aj preto zaostala za víťazkou Tiril Eckhoffovou z Nórska v cieli takmer o 49 sekúnd. 

 

img

 

Víťazka tiež nebola bezchybná

V náročných podmienkach na pomalej trati, navyše počas dažďa, dosiahla víťazná Eckhoffová čas 20:27,0 minúty a bežecky bola najlepšia zo všetkých. Dokázala vyhrať aj napriek tomu, že po minutí terča musela absolvovať jedno trestné kolo. Nórska pretekárka zaznamenala v aktuálnej sezóne už druhý triumf, pričom to bol jej ôsmy víťazný zápis v kariére. Na pódiu ju doplnila strelecky bezchybná dvojica, druhá Francúzka Justine Braisazová (+6,2) a tretia Češka Markéta Davidová (+20,5).

 

img

 

Umiestnenie dalších dvoch Sloveniek

Paulínina sestra Ivona Fialková obsadila 54. miesto. V ľahu trafila všetky terče avšak v stoji urobila až tri chyby. Do sobotných stíhacích pretekov sa však na radosť slovenských fanúšikov dokázala kvalifikovať aj ona. Naša tretia zástupkyňa v pretekoch Veronika Machyniaková minula síce tiež ako Paulína len jeden terč, no na lyžiach nepatrí medzi najrýchlejšie pretekárky a preto obsadila celkové až 84. miesto.

 

img

 

Francúzsky lyžiarsky areál čakajú preteky počas celého víkendu, Okrem už spomínanej sobotnej "stíhačky", sa v nedeľu uskutočnia prvé preteky s hromadným štartom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies