V Tatranskej Lomnici by sa malo začať lyžovať už budúci týždeň

NETKY.SK • 26 November 2010, 08:06 • 2 min
V Tatranskej Lomnici by sa malo začať lyžovať už budúci týždeň

V Tatranskej Lomnici by sa malo začať lyžovať už budúci týždeň

slovakia

left justify in out

img

Po Štrbskom Plese už začalo zasnežovať svoje zjazdovky aj stredisko v Tatranskej Lomnici. Predseda predstavenstva spoločnosti Tatry Mountain Resorts Bohuš Hlavatý dnes uviedol, že ak pôjde všetko podľa predpokladov, lyžovať by sa mohlo už v piatok 3. decembra.
"Ak to vyjde, tak prvá lyžovačka bude za symbolické jedno euro," doplnil Hlavatý. Stredisko v Tatranskej Lomnici pred sezónou zainvestovalo do vylepšenia, pripravených je množstvo noviniek. V prvom rade v Tatranskej Lomnici výrazne posilnili prepravnú kapacitu, v úseku Tatranská Lomnica Štart sa nachádza prvá vyhrievaná šesťsedačková lanovka. Vďaka nej sa zvýši prepravná kapacita strediska o 2400 osôb za hodinu.
Okrem toho v stredisku pod Lomnickým štítom pribudlo nové parkovisko s kapacitou 400 áut. Nová parkovacia plocha sa nachádza priamo pri zastávke lanovky. Lyžiari tak budú môcť vyjsť z auta priamo na svah. Spoločnosť zainvestovala aj do zasnežovania, nové snežné delá pribudli na úseku od Skalnatého plesa na Čučoriedky. Zasnežovanie je tak počas zimnej sezóny zabezpečené pozdĺž celej zjazdovky od Skalnatého plesa vo výške 1751 metrov nad morom až do Tatranskej Lomnice.
Investičné náklady do strediska v Tatranskej Lomnici pred zimnou sezónou podľa Hlavatého presiahnu 13 miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona