V Tatrách sa pripravujú na technické zasnežovanie, niekde už začali

NETKY.SK • 16 November 2015, 08:44 • 2 min
V Tatrách sa pripravujú na technické zasnežovanie, niekde už začali

POPRAD – Zjazdovky vo Vysokých Tatrách na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici by mali začať zasnežovať pravdepodobne už o niekoľko dní.

slovakia

left justify in out

Podľa Zuzany Fabianovej zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts sú všetky systémy technického zasnežovania otestované a pripravené na prvé dlhšie trvajúce mrazy. Tie by mali prísť do tejto lokality koncom tohto týždňa. Už 27. novembra si návštevníci Hrebienka budú môcť prvýkrát pozrieť tohtoročný Tatranský ľadový dóm vybudovaný z takmer 70 ton ľadu, na ktorom sa v súčasnosti pracuje. Ani počas nasledujúcej zimnej sezóny nebudú na Hrebienku chýbať neoficiálne majstrovstvá sveta v tesaní ľadových sôch Tatry Ice Master. Uskutočnia sa v 29. až 31. januára.
Snežné delá spustili počas uplynulého víkendu na južnej strane Chopka v úseku zjazdovky č. 33 Chopok - Predné Dereše. „Priaznivé mrazivé teploty, severozápadný vietor a dobrá vlhkosť vzduchu umožnili už v sobotu 14. novembra spustiť 20 snežných tyčí. Plnohodnotné spustenie technického zasnežovania na severnej strane Chopka v Jasnej sa predpokladá od piatku 20. novembra, respektíve soboty, podľa vývoja počasia,“ uviedla Fabianová. Zasnežovanie spomínanej zjazdovky bude pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. Ak vyjde predpoveď počasia na najbližšie obdobie, pokračovať sa bude v zasnežovaní aj ďalších zjazdoviek.


Zimná sezóna v lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry sa podľa Fabianovej oficiálne začne tradičnou párty. Tentokrát sa uskutoční v hollywoodskom štýle pod Chopkom v piatok 5. decembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies