V Tatrách bude víchrica, platí výstraha 2. stupňa

NETKY.SK • 27 Január 2016, 13:27 • 2 min
V Tatrách bude víchrica, platí výstraha 2. stupňa

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred silným vetrom, ktorý dnes a vo štvrtok zasiahne hrebene Nízkych a Vysokých Tatier.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia vydali výstrahu 2. stupňa pred víchricou v okresoch Banská Bystrica, Ružomberok, Brezno, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín, kde môže rýchlosť vetra v nárazoch dosiahnuť 32 až 40 metrov za sekundu, čo je 115 - 145 kilometrov za hodinu. "Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," varuje SHMÚ. Pre okresy Turčianske Teplice, Žilina, Martin, Dolný Kubín a Námestovo vydali meteorológovia výstrahu 1. stupňa pred vetrom, ktorý tam môže dosiahnuť rýchlosť 25 - 32 m/s (90 - 115 km/h).

 

img


SHMÚ vydal aj výstrahu 1. stupňa pred hmlou, ktorá má dnes, vo štvrtok a v piatok zasiahnuť celé územie Slovenska. Očakáva sa výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 - 300 metrov, pričom znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity, píše SHMÚ. Dnes vo večerných a vo štvrtok v ranných hodinách hrozí poľadovica na celom východnom Slovensku a v južnej časti stredného Slovenska. SHMÚ preto vydal výstrahu 1. stupňa.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona