V talianskych Alpách sa zosunula pôda, medzi obeťami je aj Poliak

NETKY.SK • 5 August 2015, 14:37 • 2 min
V talianskych Alpách sa zosunula pôda, medzi obeťami je aj Poliak

RÍM - Najmenej traja ľudia prišli v utorok večer o život pri zosuve pôdy v obci San Vito di Cadore v talianskych Alpách. Jeden z nich bol poľský turista, oznámila dnes talianska tlačová agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Podchladenú manželku Poliaka sa podarilo zachrániť. Okrem neho zabil zosuv v San Vito di Cadore (provincia Belluno) ešte 14-ročnú dievčinu a muža, štyridsiatnika, ktorých zatiaľ neidentifikovali. Ďalšia žena utrpela podľa novín La Repubblica vážne zranenia. Zatiaľ nie je jasné, či nie sú nezvestní aj ďalší ľudia, uviedla agentúra DPA.

 

Denník La Repubblica na svojej webovej stránke uvádza, že auto poľského páru, ktoré pôvodne stálo na parkovisku pri zjazdovkách, objavili v rieke. Mužovi už nemohli pomôcť. O niekoľko hodín nato objavili na dvoch rôznych miestach ďalšie dve obete. Podľa starostu obce San Vito di Cadore, Andreu Fioriho by mohlo ísť o otca a dcéru.

 

Situácia je naďalej veľmi vážna, pretože tok Rusecca blokuje "veľká masa polotekutého materiálu", varoval starosta.

K zosuvu došlo v neskorých večerných hodinách po tom, ako alpskú časť Benátska od San Vita di Cadore až po Cortinu d'Ampezzo zasiahla silná búrka s "vodnou bombou", píšu talianske noviny. Pripomínajú, že Benátsko opäť sužujú extrémy počasie. Pred mesiacom, 8. júla zabila víchrica na Riviera del Brenta jedného človeka a 15 ľudí zranila.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona