V Taliansku zverejnili prvé výsledky z pátrania po stratenej freske da Vinciho

NETKY.SK • 13 Marec 2012, 08:17 • 2 min
V Taliansku zverejnili prvé výsledky z pátrania po stratenej freske da Vinciho

V Taliansku zverejnili prvé výsledky z pátrania po stratenej freske da Vinciho - Kultúra Taliansky vedec, ktorý pátra po stratenej freske Leonarda da Vinciho, tvrdí, že na utajenom múre v Starom paláci (Palazzo Vecchio) vo Florencii sa nachádzajú farby zh

slovakia

left justify in out

img

Taliansky vedec, ktorý pátra po stratenej freske Leonarda da Vinciho, tvrdí, že na utajenom múre v Starom paláci (Palazzo Vecchio) vo Florencii sa nachádzajú farby zhodné s tými, aké používal renesančný majster.
      Taliansky inžinier Maurizio Seracini vedie pátranie po nedokončenej nástennej maľbe da Vinciho nazvanej Bitka o Anghiari (mesto v Toskánsku). Dnes zverejnil prvé výsledky technologického skúmania. Analýza podľa jeho slov ukázala, že červená, čierna a béžová farba z múru sú zhodné s organickými farbami, ktoré Leonardo používal na svojich freskách.
      Freska, ktorú hľadajú, je zrejme ukrytá za novším múrom. Vedci preto poslali vzorky na laboratórnu analýzu, ktorej predbežné výsledky dnes Seracini označil za "povzbudzujúce".

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies