V Taliansku zatkli popredného člena Islamského štátu

NETKY.SK • 19 December 2017, 18:55 • 2 min
V Taliansku zatkli popredného člena Islamského štátu

RÍM - Talianska polícia zatkla "popredného člena" extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorý mal za úlohu naverbovať a vycvičiť nových bojovníkov. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Maročan Nabíl Benamír (39) bol pripravený "vyškoliť ďalších členov IS v tom, ako vyrábať a používať výbušniny," uviedla v správe tamojšia polícia. Úrady voči nemu vzniesli obvinenia v súvislosti s jeho prepojením na medzinárodný terorizmus.

 

Polícia na Twitteri uviedla, že pri operácii zameranej na zatknutie Benamíra spolupracovali aj s holandskou políciou, Európskym policajným úradom (Europol) a americkým Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI).

 

Benamíra zatkli už v auguste v prístavnom meste Janov na severozápade Talianska, keď ho spozorovala policajná hliadka, ako bije vlastnú tehotnú partnerku. V čase, bol vo väzbe, vyšetrovatelia zistili, že ide o medzinárodne hľadaného príslušníka IS.

 

Polícia našla v mobilnom telefóne a na sociálnych sieťach podozrivého usvedčujúce dôkazy, ako napríklad videá z akcií bombových atentátnikov a správy, podľa ktorých mal vykonávať v Taliansku misiu v mene IS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies