V Taliansku zakázali po smrti robotníka vonkajšie poľnohospodárske práce v najväčších horúčavách

NETKY.SK • 28 Jún 2021, 09:17 • 2 min
V Taliansku zakázali po smrti robotníka vonkajšie poľnohospodárske práce v najväčších horúčavách

RÍM - Región Apúlia v Taliansku zakázal práce v exteriéroch v extrémnych horúčavách po smrti migranta pracujúceho v teréne.

slovakia

left justify in out

Guvernér Apúlie Michele Emiliano podpísal v sobotu nariadenie, ktorým sa v mimoriadne horúcich dňoch zakazujú poľnohospodárske práce v čase od 12:30 do 16:00.

 

img

 

Prečítajte si: Tornádo, ktoré sa prehnalo Hodonínom, má na svedomí ďalší ľudský život

 

 

Dvadsaťsedemročný migrant z Mali sa pri práci na poli vyčerpal tak veľmi, že následne zomrel pri jazde na bicykli domov. Úrady momentálne vyšetrujú smrť tohto pracovníka, ktorý pripomenul smrť 49-ročnej ženy, ktorá sa zrútila pri práci vo vinici v Apúlii v roku 2015. Upriamilo to pozornosť na tvrdé podmienky, ktorým čelia poľnohospodári z Talianska i zo zahraničia.

 

Guvernér vo svojom nariadení poznamenal, že teploty v Apúlii dosiahli v posledných dňoch 40 stupňov Celzia. Minimálne dvaja ďalší starostovia v Apúlii, vrátane starostu Brindisi, prijali v uplynulých dňoch podobné opatrenia.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies